Home > Morgonrapport: Lättnadsuppgång väntas efter väntad Obama-seger

Morgonrapport: Lättnadsuppgång väntas efter väntad Obama-seger

Onsdagen antas domineras av valresultatet i USA och dess implikationer på olika områden.

Barack Obama vann i flera nyckelstater, som Ohio, och blev därmed omvald som president. Ställningen i kongressen ser ut att gå mot status quo, det vill säga fortsatt majoritet för demokraterna i senaten och majoritet för republikanerna i representanthuset.

Goldman Sachs skrev inför valet att tre områden står i fokus för marknaderna: för det första hanteringen av det finanspolitiska stupet (fiscal cliff), för det andra inriktningen på en mer långsiktig finanspolitisk konsolidering och för det tredje konsekvenserna för penningpolitiken, där Mitt Romney sagt att han inte kommer att nominera Ben Bernanke för en ny period som chef för Federal Reserve.

Händer på börsen idag

Marknadsöversikt
Marknadsöversikt

De asiatiska börserna noterade små indexrörelser på tisdagen. Volymerna var vidare låga i avvaktan på utfallet i tisdagens USA-val.

På valutamarknaden stärktes initialt dollarn mot euron men tappade mot yenen då vallokalsundersökningar tydde på ett jämnt val där valresultatet skulle kunna dröja.

På onsdagen klockan 9.30 publicerar Riksbanken protokollet från det penningpolitiska mötet den 24 oktober, då de lämnade räntan oförändrad men drog ned räntebanan.

EU-kommissionen presenterar sin höstprognos och från Tyskland kommer industriproduktion i september klockan 12.00, med en väntad nedgång på 0,7 procent jämfört med föregående månad.

OMXS30 stängde tisdagen ovanför den fallande trenden

OMXS30
OMXS30

OMXS30 stängde 0,9 procent högre på indexnivån 1.072,5. Omsättningen i Stockholm summerades till 9,8 miljarder kronor.

Efter att köparna under fredagen och måndagen försök forcera den fallande trenden, lyckades index tillslut med denna bedrift på tisdagen.

Det är först när index passerat tidigare topp och tillika motstånd 1085 punkter som vi anser att rörelsemönstret ändrats och vi kan blåsa av en lägre topp.

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto