Home > Morgonrapport: Lugn öppning i korten inför kvällens FED-besked

Morgonrapport: Lugn öppning i korten inför kvällens FED-besked

Europaterminerna pekar på en blandad utveckling inför onsdagens börsöppning, efter att OMXS30 stängde på plus 0,7 procent på tisdagen. Dow Jones steg 0,6 procent, en nivå som hade uppnåtts när Stockholmsbörsen stängde. I Asien var utvecklingen blandad.

Vladimir Putin lyckades gjuta olja på orosvågorna genom att säga att han inte ämnar överta mer av Ukraina på tisdagen, men sedan dess har Ukraina uppgett att en av landets soldater har dödats, och armén får därför ge eld. Vidare uppges en grupp från Krims självförsvarsstyrkor ha stormat ett högkvarter för Ukrainas flotta för Svarta Havet.

I fokus på onsdagen står i övrigt kvällens räntebesked från Federal Reserve, där en fortsatt nollränta och samma ”tapering”-nivå som förut väntas.

Med 20 minuter till börsöppningen var Euro Stoxx 50-terminen oförändrad. Terminerna för CAC40, DAX och FTSE 100 var samtidigt upp/ned mellan 0,2 och 0,1 procent.

Bland händelser under morgonen:

* Oljebolaget Tethys Oils produktionsandel uppgick till 6.720 fat per dag under februari.

I övrigt:

* H&M-konkurrenten Inditex har rapporterat att 2013 blev som analytikerna hade väntat sig i termer av omsättning och vinst.

* Volvo ska lansera bussar på tillväxtmarknader under varumärket UD, med början i Indien.

* Volvo lär gynnas av en sammanslagning av VW och Scania och den förvirring som bör uppstå vid integrationen, enligt vad Volvostorägaren Cevians vd Christer Gardell säger till Bloomberg News att han hoppas på.

* Morgan Stanley har upprepat sin underviktsrekommendation för Atlas Copco efter att ha ätit middag med vd vid verkstadsbolagets årliga analytikermiddag.

* Läkemedelsbolaget Recipharm ska börsnoteras.

Rekommendationer:

* Elekta: Société Générale sänker riktkursen till 115 från 130 kronor, och upprepar köprekommendationen. Aktien stängde på 85:15 kronor på tisdagen.

* Veckans nummer av Affärsvärlden innehåller köprekommendationer på Mekonomen, Nederman och Micronic Mydata. Samtidigt ges rådet att vänta med Getinge.

Makro:

Klockan 19 lämnar Federal Reserve räntebesked, med presskonferens klockan 19.30.

Analytikerna är eniga om att Fed fortsätter att trappa ned tillgångsköpen med ytterligare 10 miljarder dollar, till 55 miljarder dollar per månad. Styrräntan spås också fortsatt ligga kvar på 0,00-0,25 procent.

PlayDirekt – Nyheterna direkt från börsgolvet

Morgonens videoinslag uppdateras kring kl 08.40. Till videoarkivet →

Av: Direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto