Home > Morgonrapport: OMXS30 visade styrka, öppning svagt upp

Morgonrapport: OMXS30 visade styrka, öppning svagt upp

Europaterminerna indikerar en oregelbunden start på onsdagens handel. Under morgonen har bland annat Teliasonera, Millicom och Investor rapporterat. Kring lunchtid väntas såväl Getinge som SKF leverera resultat.

Kring klockan 8.45 var terminerna för CAC 40, FTSE 100, DAX och Euro Stoxx 50 från oförändrade till 0,4 procent upp.

Securitas har initierat ett kostnadsbesparingsprogram i Security Services North America och Security Services Europe. De årliga besparingarna uppskattas uppgå till cirka 300 miljoner kronor, som förväntas materialiseras under 2013. Omstruktureringskostnader uppskattas till cirka 360 miljoner kronor och kommer att redovisas i det fjärde kvartalet 2012.

Teliasoneras resultat nådde inte riktigt upp till förväntningarna för det tredje kvartalet. Marginalen var något lägre än snittprognosen i SME Direkts analytikerenkät. Inte minst var lönsamheten inom divisionen ”mobilitetstjänster” lägre än väntat. I samband med rapport lanserades ett åtgärdsprogram, där bolaget avser sänka kostnaderna med cirka 2 miljarder kronor netto de kommande två åren.

”Det är bra att bolaget gör kostnadsbesparingsprogrammet. Det var lite oväntat, men det är nödvändigt att ta ned kostnaderna i verksamheten”, säger Ålandsbankens analytiker Lars Söderfjell, till Nyhetsbyrån Direkt. Han räknar med att estimaten i marknaden kommer att justeras ned lite i och med rapporten och att aktien därför kommer att handlas ned lite, men att det inte blir någon jättedramatisk rörelse.

Millicoms ebitda-resultat kom in 3 procent under prognos, omsättningen var enbart 1 procent lägre än väntat. Trots en smärre marginalmiss under det tredje kvartalet upprepade bolaget ebitda-marginalprognosen för helåret 2012.

Millicoms styrelse föreslog en extrautdelning om 3:00 dollar per aktie. Vidare meddelades det även att det inte blir några ytterligare återköpsprogram under 2012.

Även Investor har rapporterat inför öppning där det bland annat framkom att investmentbolaget köpt 2 miljoner aktier i ABB under det tredje kvartalet.

Under pågående handel på onsdagen väntas bland annat rapporter Getinge och SKF, båda kring lunchtid.

På rekommendationsfronten har Swedbank Markets sänkt Astrazeneca till neutral, från köp. SEB Enskilda har höjt Northland Resources till köp, från tidigare behåll.

Från Danske Markets märks en sänkt rekommendation för SEB till sälj, från tidigare behåll. Vidare har DNB höjt Swedish Match till köp, från tidigare sälj. DNB har även upptagit bevakning av såväl HIQ som Knowit, båda med rekommendationen behåll.

På makrofronten bekräftade Moody’s sent på tisdagskvällen Spaniens kreditbetyg på Baa3 med negativa utsikter. Det har funnits en oro på marknaden att Moody’s utvärdering skulle medföra en nedgradering till skräpstatus.

Händer idag:

Marknadsöversikt
Marknadsöversikt

På onsdagsförmiddagen släpper Bank of England protokollet från policymötet den 3-4 oktober och vidare väntas data rörande brittisk arbetslöshet i september. På eftermiddagens USA-agenda står bostadsbyggande för september.

Terminerna för de ledande amerikanska börsindexen noterade en dragning nedåt på onsdagsmorgonen.

Under natten debatterade Barack Obama och Mitt Romney för andra gången av tre i tv inför valet i november. Denna debatt visade upp en mer konfrontativ ton, där presidenten ville framställa utmanaren som en åsiktsbytare och att hans plan för skattesänkningar och minskat underskott inte går ihop, medan Mitt Romney framhöll att presidentens politik inte fungerar och att han inte förstår vad som skapar nya bra jobb.

Sverige OMXS30

OMXS30
OMXS30

OMXS30-index visade en köpstyrka igår som vi inte varit bortskämda att uppleva den gångna veckan. I dagsdiagrammet ser vi tydligt hur sentimentet blev till positivt då index lämnade svans på nedsidan av tisdagens kursstapel. Stängningen vid dagshögsta kommer prägla inledningen av onsdagens handelssession.

Således kommer vi nog se en avvaktande handel innan rapporterna kring lunchtid. Viktigaste nivån på nedsidan är 1020 och på uppsidan är det 1094 som kan agera motstånd.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.