Home > Morgonrapport: Positiva tongångar kan ge återgång till 1630-1650 punkter.

Morgonrapport: Positiva tongångar kan ge återgång till 1630-1650 punkter.

En något svag handel lyfte OMXS30 på onsdagen. Storbolagsindexet steg +0.34 procent till 1627 punkter, när omsättningen på Stockholmsbörsen uppgick till 13 miljarder kronor. Ledande terminer pekar på en positiv inledning denna morgon, trots att Asien noterar mindre nedgångar efter nattens handel. Redan inledningsvis väntas vi öppna kring den tekniska motståndsnivån 1630 punkter…

Få morgonrapporten till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Dagens analys

På onsdagen lyckades OMXS30 lyfta humöret, och strax före stängning lyckades vi även notera ett dagshögsta strax under 1630 punkter.

Redan på onsdagen lyfte vi fram frågan om vi nu är på väg att utmana 1630 på allvar. Ledande terminer pekar i skrivande stund på att vi kan komma att få en svagt positiv öppning om ett par timmar, vilket skulle innebära att vi då utmanar denna tekniska motståndsnivå som 1630 punkter.

Morgonrapport: Positiva tongångar kan ge återgång till 1630-1650 punkter.

Om momentum lyckas hålla i sig på torsdagen, skulle detta bidra med tydlig positivitet om vi dessutom kan stänga över denna tekniska nyckelnivå.

På onsdagen fick vi istället en negativ inledande rörelse, som dock togs över av köpstyrka direkt, så fort vi utmanat tekniska stödnivån 1616 punkter.

Detta innebär att 1616 punkter fått en allt mer betydelse, nu när vi kortsiktigt fått en konsolideringsfas inom detta intervall som 1616-1630 punkter.

Inom detta intervall har vi fått en rörelse som i stora drag noterar en stor del av handelsvolymen i den övre delen av detta handelsintervall, vilket är positivt.

Detta indikerar, som vi tidigare lyft fram att underliggande köpstyrka finns kvar i bilden.

Det är dock fortfarande oroväckande att vi fått sådana signifikanta rörelser söderut vid ett par tillfällen, dessutom under hög handelsaktivitet.

Det är även negativt att vi inte fått något signifikant övertag från köpare, när vi tagit tillbaka mark efter den senaste press på nedsidan, som var på väg att utmana 1600 punkter på allvar.

Amerikanska ledande terminen handlas däremot efter nattens handel strax under nollan, men gav samtidigt inte någon större vägledning på onsdagsmorgonen, och behöver således heller ej göra så under denna sommarmorgon.

Vi får även några makrobesked idag som kan komma att ge en viss påverkan. Redan klockan 08:00 får vi industriorder från Tyskland, därefter klockan 14:15 får vi ADP privat sysselsättning i juni från USA.

Klockan 13:30 får vi protokoll från penningpolitiska mötet i juni från ECB, här ser vi däremot lite större möjligheter till att se rörelser i bland annat euron.

Vi pratar ofta om sektorrotationer, och fastighet är en sektor som ser allt mer intressant ut. Det kommer även bli ytterst intressant, om delårsrapporterna kommer att ge styrka till en resa norrut med flera positiva sektorrotationer, och skapa det sommarrally vi lyfte fram i OMXS30 analysen i måndags.

Om flertalet indextunga bolag skulle komma med rapporter under förväntningar, ja då är istället risken förhöjd att det blir en våt sommar att komma tillbaka från efter semestern.

Öppning väntas kring tekniska motståndet 1630 punkter.

Vi skrev på onsdagen att dollarn har en korrelation med humöret på aktiemarknaden, och USDSEK har nu stärkts under natten och befinner sig nu vid 8.50.

Avslutningsvis innebär det att vi nu tror att sannolikheten förhöjts att vi nu kommer få en rörelse tillbaka över 1630 punkter, som vi lyfte fram redan i onsdagens morgonrapport. Vi tror dessutom att vid ett ytterligare svagt positivt momentum, att vi dessutom inom kort kan få en rörelse tillbaka till handelsintervallet 1630-1650, för att utmana kanaltaket 1650 punkter på allvar.

Inför dagens handel inväntar likt gårdagen tekniska motståndsnivåer för OMXS30 vid 1630, 1640, 1650, 1658 och 1670 punkter. Underliggande stödnivåer finner vi kring 1616 och 1600, därefter 1594, 1588 och 1580 punkter.

Vilka hålltider och bolag som rapporterar kommande veckor kan ni läsa här.

Gårdagens viktigaste börshändelser.

Ericsson vänder norrut vid MA 50…

Steg inledningsvis över +1.00 procent på onsdagen.

Ericsson kliver vidare norrut på onsdagen med över +1 procent, efter att det framgår från den spanska tidningen Expansión enligt Bloomberg First Word att både Nokia och Ericsson fått stort uppdrag från den spanska teleoperatören Telefonicas.

Uppdraget innebär att modernisera och utvidga mobilnätverk i Spanien under 2017-2019, och uppgår till ett värde av mer än 500 miljoner euro.

Tidigt på onsdagsmorgonen framgick det även i ett pressmeddelande att bolagets styrelseordförande Leif Johansson inte ställer upp för omval på årsstämman 2018.

Leif Johansson skriver att det varit en spännande tid att leda arbetet i Ericssons styrelse sedan 2011, och lyfter samtidigt fram att den nya mer fokuserad affärsstrategi som Börje Ekholm presenterat, ”ger goda förutsättningar realisera Ericssons fulla potential”.

Ericsson vänder norrut vid MA 50…

Com Hem på väg mot nya höjder?

Kliver inför tisdagens rapport nu tillbaka över teknisk motståndsnivå.

Com Hem steg inledningsvis över +1.50 procent på onsdagen, vilket innebär att bolagets aktie samtidigt kliver tillbaka över den tekniska motståndsnivån vid 118 kronor.

Trots tidigare nedgång noterar vi fortfarande högre bottnar i den kraftsamling som pågått sedan maj, som även inneburit att vi under två tillfällen klivit upp till nytt all time high vid 122 kronor.

Redan nu på tisdag den 11 juli klockan 07:30 är det dags för bolaget att presentera delårsrapport, och förväntningarna enligt en sammanställning av tolv analytikers prognoser som SME Direkt gjort, ligger på ett underliggande ebitda-resultat på 713 miljoner kronor för årets andra kvartal.

Senaste riktkurser från analyshusen finner vi bland annat Goldman Sachs på 135 kronor och Morgan Stanley på 130 kronor.

Com Hem på väg mot nya höjder? Kliver inför tisdagens rapport nu tillbaka över teknisk motståndsnivå.

Spelbolaget Cherry på väg mot MA 200…?

Bolagets aktie backar för andra dagen i rad efter att hedgefondfirma flaggat för en kort position på måndagen.

För andra dagen i rad faller spelbolaget Cherry, efter att på tisdagen blivit pressad när hedgefondfirman Hutchin Hill i måndags flaggat för en kort position i spelbolaget.

Bolagets aktie har nu backat runt -11 procent sedan dess, och tar nu allt närmre kliv det långsiktiga vägskälet i form av MA 200.

Säljstyrkan har även vaknat till liv ordentligt på onsdagen, men har ej lyckats finna kraft nog att kliva under stödnivån vid 52.50 kronor.

”En blankning kan trigga folk att ta hem vinster. Men det märks inga nyheter som tyder på att värdet i Cherry har förändrats. Investerare borde fokusera på underliggande fundamenta och inte dagliga aktiekursfluktuationer”, kommenterade Kristoffer Lindström, analytiker på Redeye, för Nyhetsbyrån Direkt.

Även om rapportsäsongen kommer igång sakteligen, så lämnar inte Cherry delårsrapport förrän 24 augusti.

Spelbolaget Cherry på väg mot MA 200…? Bolagets aktie backar för andra dagen i rad efter att hedgefondfirma flaggat för...

Hålltider under dagen

Makrostatistik

 • Nederländerna: KPI juni kl 6.30
 • Tyskland: industriorder maj kl 8.00
 • SCB: småhusbarometern juni kl 9.30
 • USA: Challenger varselstatistik juni kl 13.30
 • USA: ADP privat sysselsättning juni kl 14.15
 • USA: nyanmälda arbetslösa veckodata kl 14.30
 • USA: handelsbalans maj kl 14.30
 • USA: Markit tjänste-PMI (def) juni kl 15.45
 • USA: Bloomberg konsumentförtroende veckodata kl 15.45
 • USA: ISM tjänste-PMI juni kl 16.00
 • USA: oljelager (DOE), veckostatistik kl 17.00

Övrigt

 • Norwegian: trafiksiffror för juni kl 8.00
 • ECB: protokoll från penningpolitiskt möte i juni kl 13.30
 • Panion: första dag för handel på Aktietorget
 • Politik: Almedalsveckan

Samtliga börshändelser och estimat för veckan hittar du här!

Senaste börsnyheterna

Stockholmsbörsen rörde sig försiktigt uppåt på onsdagen med en nedgång i oljepriset.

Efter åtta dagars uppgång föll oljepriserna med mer än 3 procent på onsdagens eftermiddag, utan omedelbara orsaker även om Ryssland tidigare uttalat sig negativt om fortsatta överenskommelser med oljekartellen Opec.

I Europa tappade oljebolagen drygt en procent medan de stora börserna var svagt upp något mindre än i Stockholm. Lundin Petroleum backade 2,5 procent.

I Stockholm var storbolagsindexet OMXS30 0,3 procent högre till nivån 1.627 vid stängning. Hela börsen hade då omsatt 13 miljarder kronor.

Ericssons styrelseordförande Leif Johansson ställer inte upp för omval på årsstämman 2018 och valberedningen har inlett arbete med att hitta en ersättare. Aktien steg 1,9 procent.

Nokia och Xiaomi har tecknat ett samarbetsavtal och ett flerårigt patentavtal med korslicensiering av företagens mobila patent. Xiaomi köper också patenttillgångar från Nokia som en del av transaktionen. Nokia steg 0,7 procent.

Autoliv fick höjd rekommendation till köp från behåll av Carnegie med ny riktkurs 1.100 kronor, upp från 900 kronor. Resultatet lär stiga med tvåsiffriga procenttal under flera år, enligt en analys. Aktien stängde 2,7 procent upp.

Tingsrätten fäller två tidigare ledamöter i Fingerprint Cards styrelse för grovt insiderbrott. Beskedet gav inte avtryck i kursen och aktien stängde 1,4 procent upp efter nedgångar på tisdagen.

Sök- och annonsbolaget Eniro förlänger acceptfristen för ett utbyteserbjudande för preferensaktier och konvertibler till den 26 juli sedan bara 68 procent accepterat. Planen för rekapitalisering är villkorad av att ägare motsvarande minst 95 procent godkänner uppgörelsen. Aktien var ned cirka 1,6 procent.

Polygiene klättrade 8 procent efter att ha höjt finansiella mål för den kommande femårsperioden. Bolaget förbereder listbyte från First North till First North Premier under 2017 eller 2018.

IT-återförsäljaren Dustin rapporterade resultat efter skatt på 47,5 miljoner kronor, att jämföra med 49,4 för samma period förra året. Aktien stängde 0,7 procent ned.

Investmentbolaget Industrivärden rapporterade att totalavkastningen uppgick till 22 procent under första halvan av 2017. Aktien dalade 0,7 procent.

Uppgifter i Dagens Industri som gör gällande att regeringen är redo att släppa kravet på vinster i välfärden och i stället söka en kompromiss med Moderaterna och Liberalerna stämmer inte, menar finansminister Magdalena Andersson. I sektorn noterades Academedia och Attendo för uppgångar på omkring 2 procent.

Få morgonrapporten till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Senaste prisutvecklingen (~kl. 06:40)

OMXS30
EURO STOXX 50
Frankfurt DAX
London FTSE 100
S&P 500
DJIA
Nasdaq Comp.
NIKKEI 225
HANG SENG
EUR/USD
EUR/SEK
USD/SEK
WTI Termin
Brent Termin
1627.21
3478.41
12453.68
7367.6
2432.54
21478.17
6150.86
19969.45
25440.35
1.13
9.63
8.5
45.49
48.17
0.34%
-0.03%
0.13%
0.14%
0.15%
-0.01%
0.67%
-0.56%
-0.32%
-0.11%
0.08%
0.20%
0.80%
0.80%

 

Börsnyheter och Teknisk Analys varje dag klockan 10.00

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.