Home > Morgonrapport: Små surt inför öppningen, USD/SEK på väg att bryta upp

Morgonrapport: Små surt inför öppningen, USD/SEK på väg att bryta upp

OMXS30
OMXS30 (daily chart)

Kring klockan 8.40 var terminerna för CAC 40, FTSE 100, DAX och Euro Stoxx 50 från 0,5 till 0,6 procent lägre.

Marknadsaktörer fortsätter att lägga fokus på risken för att USA kommer att falla ut för det finanspolitiska stupet (automatiska skattehöjningar och utgiftssänkningar) vid årsskiftet. Kongressen inleder sitt arbete på tisdagen, men marknadsaktörer blickar i första hand mot den 16 november, då president Barack Obama ska träffa kongressledare från båda kamrarna och båda partierna i Vita Huset.

Eurogruppen kämpade med Greklandsfrågan på måndagskvällen, men finansministrarna enades om att hålla ett extramöte den 20 november för beslut om hur Greklands skuldbörda ska lättas. Då ska även beslut om nästa utbetalning av nödlånet till Grekland fattas.

USD/SEK
USD/SEK (daily chart)

Teliasoneras dotterbolag Kcell bekräftade inför tisdagens öppning att bolaget kommer att börsintroduceras i London samt Almaty, huvudstad i Kazakstan. Introduktionen sker genom att Teliasonera säljer 25 procent av aktierna i Kcell.

Kappahls försäljning har under perioden september-oktober 2012, i lokal valuta ökat med 5 procent jämfört med samma period föregående år, varav 2 procentenheter i jämförbara butiker, vilket är en klart bättre utveckling jämfört med försäljningsutvecklingen tidigare i år. Samtidigt har bruttomarginalen ökat med 3 procentenheter.

”Utvecklingen vi sett mot slutet av sommaren fortsätter och visar att de åtgärder vi arbetar med får effekt. Samtidigt ska man notera att vi jämför med svaga siffror från föregående år och att vi troligtvis har en svag marknad framför oss”, skrev bolagets vd Johan Åberg i en kommentar.

Hemtex redovisade en förlustminskning samt en försäljningsökning om 5 procent i jämförbara butiker.

New Wave vände som väntat till förlust under det tredje kvartalet, som dock var större än väntat i SME Direkts analytikerenkät. Omsättningen var något lägre än väntat och likaså bruttomarginalen. Även 2013 väntas bli ett utmanande år, enligt vd Torsten Jansson som i rapporten skrev att ”konjunkturen är svag, så även om vi nu gör Orrefors Kosta Boda lönsamt, blir det ändå ett tufft år”.

På tisdagens europeiska statistikagenda riktas blickarna mot tyskt ZEW-index för november, klockan 11.00. Kort därefter väntas resultat av statsskuldväxelemissioner från Italien och Grekland. Italien ska sälja tre- och tolvmånadersväxlar medan Grekland ska sälja en- och tremånadersväxlar för att kunna refinansiera ett skuldförfall den 16 november.

Terminerna för de tre ledande amerikanska börsindexen noterades 0,5 till 0,6 procent lägre på tisdagsmorgonen.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto