Home > Morgonrapport: Svårigheter till etablering utanför nuvarande handelsintervall…

Morgonrapport: Svårigheter till etablering utanför nuvarande handelsintervall…

Till skillnad mot stora delar av Europa, avslutade Stockholmsbörsen på plus vid tisdagens handel. Storbolagsindexet OMXS30 stängde strax under motståndsnivån 1640, en uppgång på +0.48 procent. Omsättningen på Stockholmsbörsen uppgick även till 15.7 miljarder kronor på tisdagen. Inför dagens öppning pekar ledande terminer just nu på en avvaktande rörelse, och frågan är om fortsatt konsolidering är att vänta, eller om tisdagens momentum kan fortsätta för att få en etablering över 1640 idag…

Få morgonrapporten till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Dagens analys

Tongångarna skiftade inför tisdagens öppning på terminsmarknaden, och vi inledde dagen istället på minus, under stödnivå.

En timme in i den svenska handeln hade humöret dock skiftat, och tillbaka på en positiv bana lyckades vi stänga strax under motståndet 1640 på tisdagen.

Den inledningsvisa nedgången under stödnivån 1630 med ett dagslägsta på 1624 noterade inte någon direkt volym, vilket innebär att den inte rubbar den långsiktiga positiviteten.

Däremot kan det möjligtvis vara en varningsflagga, som vi lyfte fram i tisdagens morgonrapport, även intradag. Men som vi tidigare nämnt skulle vi behöva se en tydligare styrka, med volym när handeln sker under sådana förhållande, och detta var ej fallet.

Inför dagens handel är terminsmarknaden i skrivande stund något mer avvaktande. Både stora delar av Europa och USA fick en svagt negativ utveckling på tisdagen. Även efter nattens handel i Asien uppvisas svagt negativa tongångar. Däremot handlas den amerikanska ledande terminen S&P 500 strax över nollan efter nattens handel, vilket möjligtvis kan vara ett positivt tecken.

Morgonrapport: Svårigheter till etablering utanför nuvarande handelsintervall…

Vi har onekligen ett tydligt snävt handelsintervall senaste tiden, med kortfattade besök strax ovanför kanaltaket 1640, och under kanalbotten 1630.

Det är ett mer svårbedömt läge just nu, även om vi är positiva i vår syn. Flera börser var även stängda inledningsvis av veckan, vilket gör att handeln ofta får en lägre aktivitet, samt avvikande rörelser än ordinarie handel.

Samtidigt som flera sektorer fortsätter att uppvisa positiva tongångar, hjälper knappast det politiska läget i USA, samt Brexit inom Europa, med även Grekland i sidovagnen.

Samtidigt som vi inte lyckats stänga under tunga stödnivåer, vilket i sig är positivt, har vi heller ej fått momentum nog till att bryta norrut för att etablera oss över motståndnivåer.

Efter tre dagens handel med stängning på minus, fick vi äntligen handel på plus efter tisdagen. Kortsiktigt befinner vi oss heller ej i ett överköpt territorium, vilket ger utrymme för vidare uppgång och etablering över 1640 punkter.

Framförallt håller vi koll på styrka vid ett eventuellt utbrott över 1640 idag, för att invänta en bekräftelse till etablering, och vidare uppgång.

Likväl skulle vid uppenbarad svaghet kunna innebära att vi får en fortsatt konsolidering inom 1630-1640.

Morgonrapport: Konsolidering fortsätter...

För den kortsiktige handlaren är nuvarande handel mycket trevlig, då den erbjuder trevliga vändpunkter inom detta intervall. Sälj på svaghet vid utmanade av 1640, samt falska utbrott, samt uppstår köp vid utmanande och falska utbrott under stödnivån vid 1630.

Vi är kvar på samma ruta inför dagens handel, tillika månadens sista handelsdag. Tekniska motståndsnivåer inväntar redan vid 1640 och 1650, men även 1670 punkter. Stödnivåer inväntar samtidigt vid 1630, men framförallt 1600 punkter.

Vilka hålltider och bolag som rapporterar kommande veckor kan ni läsa här.

Gårdagens viktigaste börshändelser.

Dags för Telia att etablera sig över 40 kronor?!?

Stark trend fortsätter norrut efter tidigare utbrott…

Telia fortsätter vidare norrut på tisdagen med över en halv procent, som efter tidigare etablering över motståndet vid 37.40 upplevt en stark trend.

Sedan årsskiftet har aktien stigit över +9 procent, och dagens uppgång innebär att aktien fortsätter att uppvisa styrka till en potentiell etablering över 40 kronor, vilket anses vara en positiv pusselbit för vidare uppgång.

Det är snart ett år sedan Telia handlades kring nuvarande prisnivå, och ser vi utifrån ett helhetsperspektiv är det positiva tongångar som råder…

På tisdagen framgick det även i ett pressmeddelande att Telia tillsammans med Telenor tilldelats frekvenser av norska telekommyndigheten i 900-megahertzbandet, vilket ytterligare bidrog till positivitet.

Dags för Telia att etablera sig över 40 kronor?!? Stark trend fortsätter...

Balanspunkt tar emot i SSAB…

Ståltillverkaren SSAB fortsätter söderut för tredje dagen i rad.

Balanspunkten vid 37 kronor, som historiskt noterar signifikant volym blev inte helt oväntat svårslagen i föregående vecka.

Ett tydligt handelsintervall inom 32.50 – 41 kronor har upplevts sedan slutet av föregående året, med svårslagna toppar och bottnar, vilket innebär att momentum väntas tillta när ett utbrott väl sker.

Riktkurser för SSAB finner vi bland annat Pareto på 38 kronor, Nordea på 30 kronor, Handelsbanken på 50 kronor, men även Swedbank på 42 kronor och även SEB vid 44 kronor.

Balanspunkt tar emot i SSAB…

Verkstad laddar för nya tag…?

Tydlig kraftsamlingsfas bland flera verkstadsbolag.

Kanske det är sektorrotation på gång, där indextunga verkstadsbolagen bidrar med styrka till OMXS30?!?

Tydliga dragkrafter till medeltal bibehåller en positiv underton under kraftsamlingsfas…

Verkstad laddar för nya tag…? Tydlig kraftsamlingsfas bland flera verkstadsbolag.

Hålltider under dagen

Bolagsrapporter

 • Rocket Internet (resultat för en del portföljbolag)

Exklusive utdelning

 • A City Media (2:50 kr)

Makrostatistik

 • Storbritannien: GfK konsumentförtroende maj kl 1.01
 • Japan: industriproduktion (prel) april kl 1.50
 • Kina: industri-PMI maj kl 3.00
 • Kina: tjänste-PMI maj kl 3.00
 • Estland: BNP 1 kv kl 7.00
 • Tyskland: detaljhandel april kl 8.00
 • Frankrike: KPI (prel) maj kl 8.45
 • Danmark: BNP (prel) 1 kv kl 9.00
 • Österrike: BNP (def) 1 kv kl 9.00
 • Tyskland: arbetslöshet maj kl 9.55
 • Polen: BNP (def) 1 kv kl 10.00
 • EMU: arbetslöshet april kl 11.00
 • EMU: KPI (prel) maj kl 11.00
 • Italien: KPI (prel) maj kl 11.00
 • Lettland: BNP (def) 1 kv kl 12.00
 • USA: TRE veckostatistik kl 13.45
 • USA: Redbook veckostatistik kl 14.55
 • Belgien: BNP (def) 1 kv kl 15.00
 • USA: Chicago inköpschefsindex maj kl 15.45
 • USA: kontrakterade husköp april kl 16.00
 • USA: oljelager (API), veckostatistik kl 22.30

Övrigt

 • Fed: Robert Kaplan, Fed-chef i Dallas, talar i New York kl 14.00
 • Fed: Beige Book kl 20.00

Samtliga börshändelser och estimat för veckan hittar du här!

Senaste börsnyheterna

Stockholmsbörsen handlades efter en trevande start på tisdagen till högre kurser. Swedbank och flera verkstadsbolag anförde uppgången medan H&M och Fingerprint Cards fanns bland eftersläntrarna. De ledande Europabörserna hade en sämre utveckling än i Stockholm.

Vid stängning var storbolagsindexet OMXS30 upp 0,5 procent. Aktier för 15,7 miljarder kronor hade då bytt ägare.

Ute i Europa var bank svagast presterande sektor i regionen.

I Stockholm noterades Swedbank upp 2,3 procent medan övriga tre storbanker handlades just över oförändrade nivåer. Carnegie skriver i en veckouppdatering att Swedbank under förra veckan, då aktien var ned 0,6 procent, tyngdes av förväntningar om att räntehöjningar skjutits framåt i tiden samt ökad konkurrens inom bolån. Carnegies bedömning var att aktien handlades under sitt rättmätiga värde.

Flera verkstadsbolag visade på en god utveckling. Däribland Electrolux och Volvo som steg med 1,9 respektive 1,6 procent.

H&M sänktes 1,2 procent som svagaste aktien inom OMXS30-index. Carnegie skriver i en analys om en ökad oro för lägre försäljning per butik. En förbättring av klädkedjans försäljning eller resultat ses inte som nära förestående. Investmentbankens säljrekommendation står fast.

Bland bolag utanför storbolagsindexet var Sectra och Anoto båda något ned efter kvartalsrapporter. Sectra ställdes ned 2,5 procent och Anoto försämrades drygt 1 procent.

Xvivo klättrade upp över 2 procent till 95 kronor. Pareto har inlett bevakning av aktien med en köprekommendation och 120 kronor som angiven riktkurs.

Systemair tickade ned 0,3 procent. Swedbank har sänkt rekommendationen för aktien till neutral från köp.

Dagens Industri pekar bland annat ut nykomlingen SBB och Amasten som riskbyggen bland fastighetsbolagen på First North. SBB tappade en bit under 2 procent och Amasten var ned knappt 3 procent.

På First North har handel i det Lundbaserade mjukvaruteknologibolaget Terranet inletts strax över 17-kronorsnivån, därmed klart högre än emissionskursen på 13 kronor.

En av måndagens vinnare, mobilspelbolaget Leo Vegas, handlades upp 1,3 procent. Danske Bank sätter köp på aktien i premiäranalysen med hänvisning till främst bolagets, enligt banken, goda tillväxtutsikter.

Inom samma sektor höjdes Betsson 3,4 procent.

På makrofronten har kronan försvagats något sedan BNP-utvecklingen varit svagare än väntat i det första kvartalet.

Onsdagens rapporter avrundar rapportsäsongen för det första kvartalet 2017.

Få morgonrapporten till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Senaste prisutvecklingen (~kl. 06:40)

OMXS30
EURO STOXX 50
Frankfurt DAX
London FTSE 100
S&P 500
DJIA
Nasdaq Comp.
NIKKEI 225
HANG SENG
EUR/USD
EUR/SEK
USD/SEK
WTI Termin
Brent Termin
1639.74
3561.22
12598.68
7526.51
2412.91
21029.47
6203.19
19621.45
25680.59
1.12
9.76
8.73
49.31
51.95
0.48%
-0.50%
-0.24%
-0.28%
-0.12%
-0.24%
-0.11%
-0.29%
-0.08%
-0.05%
0.00%
0.04%
-0.70%
-0.56%

 

Börsnyheter och Teknisk Analys varje dag klockan 10.00

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
DAX

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.