Home > Morgonrapport: Tillbaka till ruta ett efter nytt årshögsta…

Morgonrapport: Tillbaka till ruta ett efter nytt årshögsta…

Köpstyrka uppenbarades redan inledningsvis på tisdagen, och mycket riktigt fick vi ett nytt årshögsta vid 1658.5 punkter. Storbolagsindexet OMXS30 avslutade däremot i ett negativt territorium, med en nedgång på -0.35 procent till 1647.67. Omsättningen på Stockholmsbörsen uppgick till 18 miljarder kronor på onsdagen. Tongångarna är svagt negativ efter nattens handel i Asien, vilket innebär att vi förväntas fortsätta befinna oss i vårt tidigare handelsintervall inom 1630-1650 punkter på onsdagen…

Få morgonrapporten till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Dagens analys

På tisdagen lyckades vi få en något bättre inledning än väntat, och mycket riktigt fick vi ett nytt årshögsta, som noterades vid 1658.5 punkter.

Däremot fick vi ett skifte i de positiva tongångarna kring lunchtid, och vi stängde avslutningsvis under vår tekniska stödnivå 1650 punkter.

Inför onsdagens handel innebär detta att vi väntas fortsätta inom vårt handelsintervall 1630-1650 punkter.

Ledande terminer pekar på en svagt negativ öppning, med ett par timmar kvar tills den svenska handeln öppnar.

Morgonrapport: Tillbaka till ruta ett efter nytt årshögsta…

Oljan har nu fallit till den lägsta nivån sedan 7 månader tillbaka, och noteras nu under 46 dollar. Vi ser tydlig korrelation bland bolag som svenska Lundin Petroleum, och som vi skrev i tisdagens råvarubrev, blir det intressant och se när OPEC kommer med nästa uttalande för att försöka ge styrketecken.

Vi har dock inte upplevt någon tydlig korrelation från svenska OMXS30, vilket var fallet i början av 2016.

Tisdagens utveckling med ett nytt årshögsta anser vi vara ytterligare en bekräftelse, till att det faktiskt är kraftsamling som pågår bakom kulisserna.

Vi har flera bolag som återkommande noterar nya all time highs, trots detta tes styrkan aldrig ta slut. Borta i USA fortsätter vi att uppleva ett liknande sentiment och utveckling, och amerikanska bolag som Amazon och Google har båda klivit upp till nya rekordnivåer genom notering över 1 000 dollar i juni.

Som vi tidigare noterat bedömer vi att sannolikheten är hög för att vi kan komma att få uppleva åtminstone 1670 punkter, följt av ett utmanande av 1700 punkter framöver.

Däremot kan tongångarna skifta fort, och det gäller att vara beredd. Detta innebär i sin korthet att vi håller extra koll på våra tekniska nyckelnivåer, om dessa bryts under förhållande med underliggande signifikant köp och säljstyrka.

Morgonrapport: Kraftsamlingen fortsätter för OMXS30…

Till dess att vi får tydliga utbrott, väntar vi oss att kraftsamlingen kommer att fortsätta.

Detta innebär att om vi får en etablering över årshögsta som nu befinner sig vid 1658.5 punkter, med relativt tydligt förhöjd köpstyrka, ger detta en bekräftelse till vidare uppgång.

Samtidigt innebär det att likt tisdagen handel, att vi kan få kortfattade utbrott när köpstyrkan inte riktigt lyckas finna momentum nog.

Samma sak gäller om vi framförallt kliver under 1630 punkter, följt av 1600 punkter under scenario där säljare visar dominans. Kortsiktigt har vi dock stödnivå som inväntar redan vid 1640 punkter på onsdagen.

Detta innebär att vi inför dagens handel innehar tekniska motståndsnivåer som inväntar redan vid 1650 följt av 1658.5 punkter. Därefter inväntar 1670, men framförallt på sikt 1700 samt sedan tidigare all time high kring 1720 punkter.

Tekniska stödnivåer inväntar även redan vid 1640 följt av 1630 punkter, men på sikt inväntar även sentimentala heltalsnivån vid 1600 punkter.

Vilka hålltider och bolag som rapporterar kommande veckor kan ni läsa här.

Gårdagens viktigaste börshändelser.

Electrolux kliver upp till nytt all time high!

Steg inledningsvis över +1.40 procent på tisdagen.

Electrolux fortsätter norrut för tredje dagen i rad, och kliver samtidigt upp till ett nytt årshögsta och all time high vid 291.20 kronor.

Därmed lämnar bolagets aktie svårslagna 282 kronor bakom sig, som upplevts som en balanspunkt sedan början av juni.

Aktien har sedan årsskiftet stigit drygt +29 procent, och har sedan mitten av juni fått två justerade rekommendationer.

UBS höjde den 19 juni riktkursen för vitvarubolaget från 250 till 320 kronor, samtidigt som köp upprepades.

Swedbank sänkte däremot rekommendationen till neutral från tidigare köp, samtidigt som riktkursen lämnades kvar på 295 kronor.

Trots att Goldman Sachs tog bort Electrolux från sin så kallade Conviction-lista den 31 maj, behöll investmentbanken sin köpstämpel.

Electrolux kliver upp till nytt all time high!

Castellum kraftigt ner efter tungviktare avyttrat.

Andra AP-fonden har nu sålt 13.2 miljoner aktier i fastighetsbolaget…

Castellum inledde tisdagen med en nedgång på -3.60 procent, efter att andra AP-fonden sålt 13.2 miljoner aktier till en kurs om 126 kronor per aktie.

Redan på måndagen efter att Stockholmsbörsen stängde rapporterade Bloomberg News utifrån ett mailutskick från SEB att andra AP-fonden anlitat ABG Sundal Collier och SEB, för att undersöka möjligheten till en avyttring av upp till 13.2 miljoner aktier i fastighetsbolaget.

Till skillnad från ABG Sundal Collier som redan den 16 juni sänkte rekommendationen till behåll från tidigare köp med riktkurs på 130 kronor, höjde Goldman Sachs dagen före sin rekommendation av fastighetsbolaget till köp, från tidigare neutral. Analyshuset höjde även riktkursen till 149 kronor, från tidigare 130 kronor.

Castellum kraftigt ner efter tungviktare avyttrat.

Hansa Medical kraftigt upp för andra dagen i rad!

Har därmed stigit över +40 procent på en vecka…

Hansa Medical fortsätter resan vidare norrut på tisdagen, vilket innebär att bolagets aktie nu stigit över +40 procent på en vecka.

Bolaget steg redan kraftigt på måndagen, efter positivt bränsle från RBC Capital Markets som lämnade rekommendationenen outperform och riktkurs på 310 kronor på bolaget.

Rekommendationen från RBC innehar dock ett positivt samt ett negativt scenario för Hansa Medical.

Vid ett positivt scenario ser analyshuset möjligheter till en uppgång till 540 kronor, samtidigt som ett alternativt negativt scenario presenteras med en riktkurs på 140 kronor.

RBC framhävde samtidigt den spekulativa risken som finns i aktien.

På tisdagen följde Chardan Capital Markets analyshuset, som inleder bevakning av Hansa Medical med riktkurs på 400 kronor.

Hansa Medical kraftigt upp för andra dagen i rad! Har därmed stigit över +40 procent på en vecka…

Hålltider under dagen

Bolagsrapporter

  • RNB (kl 7.30), Skistar (kl 7.30), SAS (kl 8.00)
  • Oracle (efter USA-börsernas stängning)

Makrostatistik

  • Sydkorea: export 20 dagar juni kl 2.00
  • SCB: finansräkenskaper 1 kv kl 9.30
  • ESV: utfall statens saldo maj kl 10.00
  • USA: försäljning befintliga bostäder maj kl 16.00
  • USA: oljelager (DOE), veckostatistik kl 16.30

Samtliga börshändelser och estimat för veckan hittar du här!

Senaste börsnyheterna

Stockholmsbörsen vände ned på tisdagen, hämmat av en svag råvarusektor och lägre oljepriser. SSAB höll kapitalmarknadsdag och vidhöll finansiella mål, men aktien tappade.

Vid stängning var storbolagsindexet OMXS30 0,2 procent högre vid nivån till 1.648. Omsättningen på Stockholmsbörsen var 18 miljarder kronor.

Råoljepriset föll till den lägsta nivån på sju månader. Även basmetaller handlades lägre.

I USA handlades Reliance Steel & Aluminium lägre efter vinstvarning om allt osäkrare metallpriser. I Europa var råvaror sämsta sektor med nedgångar på nära 3 procent i snitt, 3,3 procent för SSAB som höll kapitalmarknadsdag.

Stålbolaget lämnade de finansiella målen och uppfattningen om efterfrågan oförändrade och betecknade branschutsikterna som alltjämt osäkra även om det ”rör på sig åt rätt håll”.

”Vi ser en återhämtning i för oss viktiga segment, till exempel gruvsektorn. Naturligtvis ser vi minskande stålefterfrågan, särskilt i Kina”, sade vd Martin Lindqvist och konstaterade att den globala överkapaciteten håller i sig. Special Steels ska inte desto mindre växa med 35 procent till år 2020.

Astra Zenecas hade bäst utveckling bland bolagen på OMXS30 med en uppgång på drygt 1,2 procent.

Swedish Match steg 1,2 procent efter att ha berättat om återköp av egna aktier för sammanlagt upp till 250 miljoner kronor.

Klädkedjan MQ rapporterade en ökad försäljning, stärkt bruttomarginal och förbättrat rörelseresultat under det tredje kvartalet som avslutades i maj.

”Försäljningen ökar i såväl fysiska butiker som e-handel och ökningen gäller båda kedjekoncepten MQ och Joy”, kommenterade vd Christina Ståhl i delårsrapporten. MQ-aktien steg 4,0 procent.

Fingerprint Cards berättade om partnerskap för smarta kort med sydkoreanska fintech-bolaget Kona 1. Aktien handlades 0,4 procent högre.

Hansa Medical fortsatte upp men stängde i nivå med index. Chardan Capital Markets har inlett bevakning av Hansa Medical med köprekommendation och riktkurs om 400 kronor. Aktien steg 19 procent på måndagen efter att RBC Capital Markets rekommenderat outperform och riktkurs 310 kronor.

Immunicum avancerade 10 procent. Den vetenskapliga tidskriften Journal for Immunotherapy of cancer innehåller en översikt av forskningsbolagets första kliniska studie med ilixadencel, tidigare känt under namnet Intuvax: Slutlig medianöverlevnad om 48 månader rapporteras.

På Aktietorget berättade modulhustillverkaren Zenergy om en avsiktsförklaring inför ett ramavtal värt 700 miljoner kronor. När handelsstoppet hävdes steg kursen från 3 till 7 kronor, 121 procent.

Få morgonrapporten till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Senaste prisutvecklingen (~kl. 06:40)

OMXS30
EURO STOXX 50
Frankfurt DAX
London FTSE 100
S&P 500
DJIA
Nasdaq Comp.
NIKKEI 225
HANG SENG
EUR/USD
EUR/SEK
USD/SEK
WTI Termin
Brent Termin
1647.67
3560.66
12814.79
7472.71
2437.03
21467.14
6188.03
20137.1
25700.44
1.11
9.78
8.78
43.48
45.92
-0.35%
-0.53%
-0.58%
0.00%
-0.67%
-0.29%
-0.82%
-0.46%
-0.55%
0.01%
0.03%
0.03%
-0.07%
-0.22%

 

Börsnyheter och Teknisk Analys varje dag klockan 10.00

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Tags:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.