Home > MTG-aktien i starkt stigande trend inför rapport

MTG-aktien i starkt stigande trend inför rapport

MTG-aktien handlas i starkt stigande trend inför rapport. Bolaget väntas visa ett säsongsmässigt svagt tredje kvartal präglat av sommar, fortsatt press från kostnadssidan för betal-tv samt ökade investeringar inom fri-tv. Samtidigt väntas en organisk försäljningstillväxt och tittartidsandelar i Skandinavien som trendar uppåt.

Det framgår av de analytikerkommentarer Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför MTG:s delårsrapport, i vilka aktien på sina ställen benämns som ett ”återhämtningscase” för 2014.

”Viktigt är att vi, trots sannolikt fortsatt höga investeringar, väntar oss positiva utsikter i allmänhet med stöd av en hygglig start för den nordiska hösttablån, förbättrade tv-reklammarknader i de flesta regioner samt prishöjningar inom betal-tv som gradvis slår igenom”, skriver SEB Equities den 10 oktober om starten på fjärde kvartalet.

Danske Markets tror att Betal-tv Norden kan visa upp normaliserade marginaler på 14-15 procent redan i det fjärde kvartalet och Handelsbanken Capital Markets antog att båda affärsområdena Betal-tv och Fri-tv bör öka vinsten 2014.

”Tv-marknaden i Sverige återhämtar sig, drivet av en bättre ekonomi, lätta jämförelsesiffror och fortsatt vunna marknadsandelar på bekostnad av print. Norge växer fortsatt och tecken finns på återhämtning i Danmark”, skrev banken.

I blickfånget på MTG:s rapportdag:

* kommentarer kring streamingtjänsten Viaplay och konkurrensen med andra liknade tjänster.

* summan premiumabonnenter inom Betal-tv Norden, som inte inkluderar Viaplay, väntas i stort vara oförändrad i tredje kvartalet jämfört med det andra.

* enligt SME spås MTG öka intäkterna 7 procent i tredje kvartalet, till 3.136 miljoner kronor, och redovisa en rörelsemarginal på 8,8 procent på koncernnivå (14,4).

* högre intäkter väntas för samtliga affärsområden jämfört med fjolåret, med högst förväntad tillväxt inom Betal-tv Norden (+9,6%) och Fri-tv Tillväxtmarknader (+15%).

Samtidigt väntas rörelsemarginalerna vara fortsatt pressade. Inom Fri-tv Skandinavien väntas en marginal på 12,8 procent och inom Betal-tv Norden på 11,8 procent.

* sju analytiker har rekommendationen köp/öka för MTG, en analytiker behåll/neutral medan ingen uppger sälj/minska. I SME:s sammanställning ligger riktkursen på i snitt 366 kronor.

MTG:s rapport presenteras klockan 13.00 den 22 oktober, följt av telefonkonferens klockan 15.00.

MTG ur ett tekniskt perspektiv

Under innehavande år summeras uppgången till ca 11,5 procent. Inför tisdagens rapport handlas aktien i stigande trender såväl på kort som lång sikt.

Aktien noteras ovanför samtliga glidande medeltal som är stigande, vilket tyder på att en stark trend råder för tillfället och vidare uppgång inom denna indikeras.

RSI-indikatorn har således börjat avta, vilket visar att kraften i upptrenden börjat avta. Detta kallar man för en negativ divergens inom den tekniska analysen.

Divergensen indikerar att en korrigering av den stigande trenden i form av sideledes rörelse eller rekyl ligger i korten. Eftersom trenden är positiv anses en rekyl som tillfällig och som en möjlighet att komma in i den stigande trenden.

MTG
MTG

Av: Direkt/Tradingportalen

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto