Home > MTG B – Bevaka inför eventuell vändning uppåt

MTG B – Bevaka inför eventuell vändning uppåt

Modern Times Group (MTG) är en media koncern som är starkt beroende av annonskonjukturen. Man har verksamheter inte bara i norden utan har också stor verksamhet i bland annat Ryssland och Östeuropa. Aktien har i år haft en klart dyster utveckling och gått ner ca 35 % där bottennoteringen var 268 kr i mitten av september.

Den långa trenden som kan definieras av det glidande medelvärdet på 200 dagar är klart nedåtriktad för MTG B.

Den kortsiktiga trenden är också klart nedåtgående för aktien. Vi har dock tydliga positiva divergenser i vår MacD- indikator och aktien ligger dessutom i något som ser ut som en nedåtgående kilformation. Kopplar vi ihop det med att OMXS30-indexet som ser ut att vilja testa motståndet vid 970 börjar det se intressant ut. Skulle MTG B orka bryta över motståndet vid 311 kr, och det gärna under en volymökning, får vi en köpsignal. Nästa viktiga motstånd är vid ca 370 kr och sedan vid ca 440 kr, så kursrörelsen skulle kunna bli ganska stor efter en eventuell köpsignal.

Slutsats: Får vi en uppgång över 311 kr, särskilt om den sker under relativt stor handelsvolym, rekommenderar vi att eventuellt blankade positioner köps tillbaka. Köper man då också nya positioner för uppgång kan man sikta på en uppgång till ca 370 kr eller ca 440 kr. Stop loss föreslås till 267 kr eller strax under den högre botten som bildats efter den 19/9.

Analys MTG B (Dagsdiagram)
Analys MTG B (Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto