Home > MTG står inför en återhämtning

MTG står inför en återhämtning

Handelsbanken Capital Markets har höjt sin riktkurs för MTG till 420 kronor (380) med en upprepad köprekommendation för aktien.

Det framgår av en analys, daterad den 30 september, på temat att återhämtningen i bolagets vinst löper enligt plan.

De båda affärsområdena Betal-tv och Fri-tv bör öka vinsten 2014, enligt Handelsbanken, som också höjt sina prognoser för MTG efter bolagets förvärv av Nice Entertainment.

”Tv-marknaden i Sverige återhämtar sig, drivet av en bättre ekonomi, lätta jämförelsesiffror och fortsatt vunna marknadsandelar på bekostnad av print. Norge växer fortsatt och tecken finns på återhämtning i Danmark”, skriver banken.

På tillväxtområdet streamad betal-tv (OTT) konstaterar Handelsbanken att Netflix och MTG:s Viaplay dominerar marknaden, men att tjänsterna siktar in sig på olika segment.

”Viaplay erbjuder två paket, inkluderat en premiumtjänst med livesport för 249 kronor, mer än tre gånger Netflix pris, och en streamad hyrtjänst för premiumfilm, vilket tydligt indikerar att det ombesörjer ett annat segment än Netflix. OTT-marknaden skiljer sig därmed från satellitmarknaden, där två spelare slogs om premiumsegmentet”, skriver Handelsbanken.

MTG
MTG

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto