Home > Mycket troligt att Brexit-avtal måste godkännas av det brittiska parlamentet.

Mycket troligt att Brexit-avtal måste godkännas av det brittiska parlamentet.

Det är ”mycket troligt” att ett avtal mellan EU och Storbritannien om Brexit måste ratificeras av det brittiska parlamentet.

Det sade James Eadie, jurist och rådgivare till den brittiska regeringen, vid en utfrågning på tisdagen, enligt Bloomberg news.

Han sade att det inte är omöjligt att gå vidare utan ett godkännande av parlamentet men regeringens uppfattning är att båda kamrarna i parlamentet kommer att få rösta om avtalet.

James Eadie sade vidare att parlamentet kommer att ha en ”central roll” med att ändra den brittiska lagstiftningen för att ersätta EU-lagar.

Pundet som kraftigt föll efter folkomröstningen har upplevt en minst sagt dyster resa i år, där en andra säljfas inleddes i början av september.

På tisdagen kom brittisk inflationsdata in bättre än väntat, och visade att inflationstakten som uppmättes till +1.0 procent var den högsta nivån sedan oktober 2014 enligt den brittiska statistiska centralbyrån.

Pundet steg inledningsvis drygt en procent mot den amerikanska dollarn efter att inflationsdatan presenterades.

GBPUSD (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.