Home > Nasdaq klar för nya högstanoteringar, så även Apple?

Nasdaq klar för nya högstanoteringar, så även Apple?

Trots en generell konsolidering på marknaderna den senaste månaden gör Nasdaq just nu nya högstanoteringar och kommer säkert gå över sin förra högstanotering på strax över 5100 från år 2000 inom några dagar.

Detta bådar gott för till exempel aktier som Apple som släpper sin rapport för det andra kvartalet den 27:e april. Jämför man Apples aktieutveckling mot Nasdaq ser man att Apple har gått sämre de senaste två månaden vilket tyvärr inte är så positivt. Helst ska de aktier man är intresserad av gå bättre än index för den period man tittar på. Det man kan göra i detta läge är därför att avvakta med köp i Apple tills den bryter ut från sitt senaste tradingintervall mellan 122-133$. Genom att köpa Apple när den bryter ut därifrån får man förvisso en mindre vinst men en mycket säkrare sådan.

VIX  index, som mäter volatiliteten för alla S&P 500 bolag är på vippen att idag göra en stängning på sitt lägsta värde för året, vilket bådar gott för aktier.

Det negativa finns i att dollarns trend håller på att falna och rekylerar just nu vilket kan sätta press på aktiemarknaden då en stark dollar är det som har drivit upp världens börser det senaste året.

Det man med andra ord ska hålla koll på är dessa saker. VIX, eurodollar och för den delen USD/SEK tillsammans med Apples individuella handelsmönster gentemot Nasdaq för att bäst kunna avgöra ifall det blir läge för att köpa aktien.

Nasdaq Composite

Apple inc.

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto