Home > Nasdaq redo för ett nytt ATH!

Nasdaq redo för ett nytt ATH!

Börserna verkar nu ha konsoliderat färdigt för denna gången också och de aktier som uppvisar paraboliska uppgångar går inte ner, än. Detta är att ses som ett gott tecken men vad som är bättre är att börsen inte svarar på det negativa. Råvarucykeln som undertecknad har skrivit om tidigare har definitivt toppat vilket först och främst drar ner råvarubolagen, men övriga bolag på börsen verkar inte bry sig det minsta. De första fem månaderna på börsen är också historiskt mycket starka.

 
Omxs30 och tyska DAX gjorde båda 5-års högstanoteringar i veckan och DAX gjorde en ny högstanotering. Man får dock komma ihåg att euron har fallit med minst lika mycket, så börsen där går egentligen kräftgång, i reella termer. Detta sker inte minst i Sverige, varför man kan fråga sig om börsuppgången verkligen kan kallas uppgång. Zimbabwe-börsen steg till exempel med många hundra procent för några år sedan då det begav sig med deras hyperinflation. Allt är dock med andra ord inte guld och gröna skogar.

 

I förhållande till ECB:s kvantitativa lättnadspaket som annonserades ut i veckan och eurons kollaps är dollarn mycket stark och det finns mycket möjligheter kvar på de amerikanska börserna, inte för den riskvillige utan för den som vill behålla sitt kapital. De sektorer som har gått bäst på börserna är teknik och bioteknik, vilket lär vara fallet till slutet av denna uppgång. Det är också här man bör satsa sina pengar om man väljer att inrikta sig på branscher eller enskilda aktier. Bra fonder för detta är till exempel Franklin Biotechnology som jag har skrivit om tidigare, Pictet Generics och vad gäller aktier kan man titta på vad dessa fonder har för innehav. Detta är också en bra metod för att hitta aktier; att se efter vilka vinnarfonderna äger.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto