Home > Nasdaq – Svajig inledning med en dragning nedåt

Nasdaq – Svajig inledning med en dragning nedåt

Nasdaq noterade under onsdagen en nedgång på 1,46 procent och stängde på 2725,36. Omsättningen var den högsta sedan den 30/11 (lösendagar
borträknade) och 16 procent högre än snittet de senaste 60 börsdagarna.

Teknisk analys – kort sikt:
I det kortsiktiga perspektivet har indexet noterats över 20-dagars medelvärde som idag noteras vid 2698. Trots gårdagens nedgång håller sig indexet i den övre halvan av den stigande kanalen och även över MA-20. De indikationer vi haft den senaste tiden inledde igår en förväntad rekyl. Att nedgången åtminstone inledningsvis skall fortsätta står nog utom allt tvivel, men kommer köparna tillbaks och handlar på dippen? Gårdagens kursstapel har många likheter med en Bearish Engulfing-formation. Om golvet/stödlinjen i den stigande kanalen punkteras idag kan det vara början på en nedgång mot i första hand 2457.

Teknisk analys – lång sikt:
Sedan den 27:e juli 2009 har Nasdaq noterats i en upptrend och nästa motstånd möter upp vid 2860.

Det är positivt för dagen om indexet håller sig ovanför 2736, faller indexet under denna nivå bevakar jag i första hand stödet vid 2643.

Indexet befinner i starka positiva trender både på kort och lång sikt.
Avståndet ner till 200-dagars glidande medelvärde är 12,3 procent vilket är betryggande, men det skapar en spänning som med stor sannolikhet kommer att leda till en rekyl inom kort.

VIX, som mäter den implicita volatiliteten hos S&P 500-optioner steg igår hela 9,1 procentenheter till stängningen 17,3. Som jag sagt under hela denna veckan är det stor risk för kraftiga rörelser när det bedrägliga lugnet mellan 15,5 och 16,5 infinner sig. Igår fick vi ett tydligt bevis på detta när VIX steg så pass kraftigt på en relativt måttlig nedgång hos S&P 500.

Det är många likheter med nedslaget i slutet av april (alla kommer väl ihåg Fat Finger Thursday), men självklart finns det inget som garanterar att historien upprepar sig, men inte desto mindre är det viktigt att nu hålla garden högt. Punkteras ytterligare stödområden idag är det många stoppar som ryker och det kan naturligtvis orsaka förnyad oro.

Riskaptiten speglas bra av spreaden mellan Nasdaq 100 och DJIA och den har varit positiv den senaste veckan, men igår föll Nasdaq mest av de tre indexen vilket är ett tecken på att placerarkollektivet försöker göra sig av med risk. Inför börsöppningen indikeras små nedgångar hos alla tre indexen.

Slutsats: Det skall bli spännande att se om Morgan Stanleys positiva rapport kan ge självförtroende som räcker för att hålla indexet ovanför golvet i kanalen som noteras vid 2698. Punkteras golvet räknar jag med en nedgång ner mot 50-dagars medelvärde (2619). Tangeras golvet och visar sig stå emot nedslaget kan vi räkna med en rekyl uppåt senare under dagen.

Motstånd: 2754 / 2782 / 2829 / 2876
Stöd: 2707 / 2689 / 2643 / 2596

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto