Home > Nasdaq-terminer hoppar före Feds beslut; Teslas resultat väntas idag

Nasdaq-terminer hoppar före Feds beslut; Teslas resultat väntas idag

Nasdaq-terminerna steg med 2,26% på torsdagen före marknadsöppningen, med den positiva bilden som återskapades över S&P 500-terminerna och Dow.

Dow-terminerna steg 1,14%, S&P 500 e-minis steg med 1,54%, medan Rusell 2000-terminerna steg 1,44%.

Uppsidan för terminsmarknaderna kommer före en avgörande penningpolitisk kommentar från Federal Reserve och ordförande Jerome Powells tal.

Feds policykommentar väntas klockan 14.00 ET, där den amerikanska centralbanken är redo att indikera att den efterlängtade räntehöjningen kommer att ske i mars som prissatts av marknaderna.

När det gäller kommentarerna från Powell, kommer investerare ivrigt att söka igenom språket som används för ledtrådar om räntehöjningspunkter. Nyckeln kommer också att vara hur många höjningar centralbanken tittar på för 2022 efter att inflationen nått en nästan fyra decenniers högsta.

Teslas inkomster idag

Investerare väntar också med spänning på resultatresultatet för elbilsföretaget Tesla (TSLA), den Elon Musk-ledda biltillverkaren kommer att rapportera efter marknadernas stängning, med marknaden angelägen om att se vilken vägledning som följer efter ett optimistiskt sentiment för Microsoft (MSFT).

Tesla är planerad att släppa sina resultat för fjärde kvartalet 2021 i dag, den 26 januari, efter den avslutande klockan. Förutom att se upp för företagets intäkter och försäljning, kommer investerare att vara angelägna om vägledning om produktion, leveranskvoter och marknadsutsikter för året.

Wall Street-analytiker förväntar sig en vinst på $2,26 per aktie, med en omsättning på 16,2 miljarder dollar för kvartalet. År-till-år-vinsten beräknas komma in på $6,39 per aktie med en ökning på 185%. I intäkter förväntar sig analytiker 42,44 miljarder dollar för att ge helårsvinster till 66,3%.

Microsoft (MSFT) upp 5,7% i förmarknadsaffärer

Microsoft rapporterade bättre än väntat resultat, med en positiv prognos för kvartalet som överträffade Wall Streets uppskattningar.

Målen har lyft sentimentet över molndatorsektorn och sett teknikjättens aktie öka med mer än 5,7% i förmarknaden.

Taggar: