Home > NASDAQ 100 prisprognos efter att ha misslyckats på 16 600 två gånger

NASDAQ 100 prisprognos efter att ha misslyckats på 16 600 två gånger

NASDAQ 100 korrigerar från topparna, men biasen förblir hausse medan den ligger över pivotalområdet. Ett möjligt dubbeltoppsmönster innebär problem för tjurar.

En vecka före Federal Reserve-mötet har börsen korrigerat från sina toppar. Nedgången ser dock ut som en liten korrigering så här långt om vi tar hänsyn till serien av högre toppar och högre låga nivåer som fortfarande finns på marknader som NASDAQ 100-index.

NASDAQ 100 representerar tekniksektorn i USA, en som spårar och mäter resultatet för de 100 största icke-finansiella företagen noterade på Nasdaq-börsen. Indexet steg från 2020 års låga nivåer med små tillbakadragningar. Det fann dock ett hårt motstånd vid 16 600, där det misslyckades två gånger.

Vid denna tidpunkt oroar sig investerare för det möjliga bildandet av ett dubbeltoppmönster. När Federal Reserve förbereder sig för att höja räntorna i mars, är det dags att börja sälja aktier?

NASDAQ 100 hausse medan den är över 14 500

Den tekniska bilden ser blandad ut här. Å ena sidan pekar misslyckandet vid 16 600-området på ett dubbeltoppmönster.

Den uppmätta rörelsen är lika med avståndet från toppen till halsringningen projicerad från halsringningen. Men det uppmätta draget representerar bara det minsta avstånd som marknaden måste resa för att bekräfta mönstret. På allvar kan marknaden falla mycket mer bortom det mål som det uppmätta draget ger.

Å andra sidan, även om NASDAQ 100 avtar till det uppmätta steget, förblir biasen hausse. Om vi inte ser en daglig stängning under det centrala 14 500-området, kommer tjurar att köpa under varje dipp.

Ett nära under det ovan nämnda området skulle bryta serierna med högre toppar och högre låga nivåer. Dessutom skulle det föra index nära en baisseartad marknad, eftersom en djupare nedgång skulle aktivera en baisseartad marknad.

Pressen ökar på Fed att höja räntorna

Marknaden verkar konsolideras inför Feds penningpolitiska åtgärder. Centralbanken förväntas leverera sin första räntehöjning efter den 2020 covid-19 pandemi-ledda lättnaden, och konsensus är att de kommer att göra det i mars.

Men trots Feds framåtriktade vägledning kvarstår två frågor. Den ena är storleken på räntehöjningen och den andra är antalet höjningar som ska levereras i år.

En tumregel säger att aktier har svårt att avancera i en åtstramningscykel. Om så är fallet kan en nedgång under 14 500 vara mer än bara en korrigering.