Home > Nasdaq100 stiger med över 40% under 2020 – Kan det fortsätta?

Nasdaq100 stiger med över 40% under 2020 – Kan det fortsätta?

Den amerikanska aktiemarknaden fortsätter att stiga två månader inför det amerikanska presidentvalet. Då valet blir allt jämnare kommer marknadens korrelation med kandidaterna öka.

Under 2016, när Hillary Clinton och Donald Trump slogs om Vita Huset korrelerade aktiemarknaden med Hillary. Valundersökningarna antydde att hon skulle vinna, och aktiemarknaden steg. Varje gång undersökningarna antydde att gapet mellan dem sjönk korrigerade marknaden.

Detta pågick hela vägen till valdagen. Direkt efter steg aktiemarknaden som aldrig förr. Vem var det som vann? Donald Trump.

Sensmoralen här är att ingen handelsdag är den andra lik, precis som att ingen affärscykel är den andra lik. Många anser att aktiemarknaden ligger för högt, men detta är ett valår. Detta kan vara bara början på en ännu högre klättring.

Traditionell finansiell analys utmanas

Investerare som använder sig av teknisk analys försöker desperat hitta ett argument för aktiemarknadens resultat. Enligt traditionella mätvärden är ökningen på aktiemarknaden helt ologisk.

Hur är det möjligt för Nasdaq100 att stiga med 40% under en pandemi? De flesta ekonomierna och städerna i världen var nedstängda, företag gick i konkurs snabbare än under finanskrisen 2008-2009 och vägen framför oss är fylld med osäkerhet. Dessutom har flera miljoner amerikaner, och ännu fler utanför USA, blivit av med sina jobb. Var det inte meningen att aktiemarknaden skulle återspegla den ekonomiska verkligheten?

Som alltid ligger svaret någonstans i mitten. Det är svårt att välja en extrem åsikt då marknaden förändras i takt med att vi som människor förändras. Och ofta inkorporeras framtida förväntningar snabbare än vad man kan anse vara rimligt.

Folk har pengar. Besparingarsnivån nådde rekordhöga nivåer. Vad är poängen med att spendera pengar om man inte vet hur framtiden ser ut? Befolkningen vill inte spendera pengar just nu. Att arbeta hemifrån blir allt mer populärt.

Mer tid på nätet innebär att fler människor tar del av finansiella nyheter. Det finns även en ny våg av aktiemäklare som riktar sig mot den yngre generationen. Idag kan du spendera så lite som en dollar och investera på den amerikanska aktiemarknaden i form av fraktionerade aktier. Därmed kan man äga en liten del av kakan!

Det jag försöker säga är att marknaden återspeglar en ny verklighet. Om vi fortsätter att vara förankrade i den föregående verkligheten finns det en fara att vi missar nya möjligheter.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.