Home > CFD-aktören IG siktar högt, exklusiv intervju med sverigechef Richard Tejme…

CFD-aktören IG siktar högt, exklusiv intervju med sverigechef Richard Tejme…

Tradingportalen har valt att träffa Richard Tejme, sverigechef på CFD-aktörenIG för en exklusiv intervju. Världens största CFD-mäklare har fortsatt att vässa sitt erbjudande och erbjuder i dagsläget en mycket slagkraftig helhetslösning. Vad sägs om snygga och funktionella appar till både platta och smartphone, det kraftfulla diagramverktyget ProRealTime, och ett sänkt courtage på svenska aktier till låga 0,03 %. Intresserad? Det är du inte ensam om! Med ett nyöppnat kontor i Norge och kontinuerligt ökande marknadsandelar i både Sverige och resten av världen fortsätter den globala CFD-firmans segertåg.

Häng med när Tradingportalen tar pulsen på verksamheten…

 

För de flesta är IG en välkänd aktör och Ni är ju på frammarsch i både Sverige och stora delar av Europa, men kan Du ändå kort beskriva vilka tjänster och produkter ni tillhandahåller?

Sverigechef Richard Tejme och nätmäklaren IG går från klarhet till klarhet på den svenska marknaden
Sverigechef Richard Tejme och nätmäklaren IG går från klarhet till klarhet på den svenska marknaden

IG är noterat på London-börsen och vi firar 40-årsjubileum i år. Kontoret i Stockholm har funnits sedan 2009 och vi har idag över 1000 anställda med över 140 000 aktiva kunder fördelande i över 100 länder.

Vi är mäklaren för den lite mer kortsiktiga aktören som agerar i egenskap som daytrader eller swingtrader, dvs. håller sina positioner intradag eller några dagar till några veckor.

Vårt stora utbud på marknader och transparenta prissättning attraherar många traders.

IG är ju världens största CFD-aktör, men kan Du för de mindre insatta förklara vad en CFD är och hur den fungerar?

CFDs är ett hävstånginstrument som kan jämföras med optioner eller terminer men prissättningen är väldigt mycket enklare i jämförelse med många andra börshandlade produkter.

Med CFDs har placeraren möjlighet att handla ett stort utbud av marknader med hävstång upp till 200 ggr. Vidare är det lika enkelt att spekulera i såväl upp- som nedgång.

I England har CFDs 65 procent av marknaden för hävstångsprodukter och trenden är stigande i Skandinavien där vi nyligen öppnat kontor i Norge.

IG har lyckats skapa en snygg, smidig och kraftfull app.
IG har lyckats skapa en snygg, smidig och kraftfull app.

Via er hemsida eller er app kan man ju smidigt följa hur börsen förväntas öppna, hur beräknar ni detta värde?

Vårt Sverige30-kontrakt kan handlas dygnet runt av våra kunder, vilket gör det möjligt att exempelvis ta en position i indexet redan innan börsöppning eller gå ur befintliga positioner under kvällen.

Underliggande är OMX-terminen och utanför börsens ordinarie öppettider prissätter vi vårt Sverige30-kontrakt baserat på utländska aktieterminer samt utbud och efterfrågan bland våra kunder.

Ni tillhandahåller ju det kraftfulla chartprogrammet ProRealTime kostnadsfritt till alla kunder som gör minst fyra transaktioner per månad. Kan Du berätta mer om programmet?

ProRealTime är ett utmärkt program för den tekniska analytikern. Med tillgång till över 10 000 instrument har användaren förutom möjligheten att analyserna även möjlighet att placera affärer direkt via kursdiagrammen.

Vidare erbjuder analysprogrammet back testing-funktioner och snart kommer våra kunder utan några programmeringskunskaper kunna sätta upp automatiserad handel där programmet initierar positioner efter de villkor som användaren valt. Vi erbjuder också skräddarsydda lösningar till våra premiumkunder. Vi kan t ex erbjuda API till NinjaTrader och Multicharts.

På kontoret i London har vi 300 interna utvecklare som ständigt arbetar för att IG ska erbjuda de absolut vassaste verktygen.

Världens största CFD-aktör IG är ett FTSE 250-företag som handlas under symbolen IGG.
Världens största CFD-aktör IG är ett FTSE 250-företag som handlas under symbolen IGG.

Inför börsintroduktioner av välkända företag erbjuder Ni ofta handel innan aktien noterats. Har Du någon kommentar till detta, och finns det några spännande nyheter Ni kommer erbjuda handel i inom kort?

Just nu pågår handel i kinesiska e-handelsjätten Alibaba. Tidigare har kunderna kunnat spekulera i Twitter, Facebook och King innan aktierna börjat handlats på börsen.

Intresset har varit stort bland våra kunder och detta är någonting vi kommer fortsätta att erbjuda.

Kan Du berätta lite mer om hur DMA access via Er fungerar, och vilka kundgrupper det passar för?

DMA är en förkortning av Direct Market Access och passar framför allt avancerade handlare som kräver det lilla extra.

Man kan exempelvis delta i öppnings-/stängnings-callen, handla via orderböckerna från både Stockholmsbörsen och olika MTF:er samt använda mer avancerade ordertyper som exempelvis iceberg-ordrar, vilket betyder att man bryter ner sin större order i mindre delar.

För svenska aktier sänkte vi nyligen courtaget till 0,03%.

Följ alla världens börser och handla snabbt och effektivt; allt via din mobiltelefon.
Följ alla världens börser och handla snabbt och effektivt; allt via din mobiltelefon.

Slutligen Richard; varför bör man välja att bli kund hos just IG?

Många av våra kunder har sina långsiktiga portföljer hos sin bank eller hos sin traditionella nätmäklare, men sköter sin kortsiktiga handel hos oss.

Anledningen är att kunderna upptäckt fördelarna med att använda en mäklare som riktar sig mot aktiva traders och erbjuder hävstång upp till 200 ggr, samt tillhandahåller de verktyg som krävs för att skapa en edge i tradingen.

Vi har som sagt 300 interna utvecklare i London som ständigt arbetar för att IG ska erbjuda de absolut vassaste verktygen.

Besök IG.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto