Home > Nedslående NFP-rapport fick USD att rasa

Nedslående NFP-rapport fick USD att rasa

USD föll mot dess viktigaste valutarivaler på fredagen efter lanseringen av en sämre än väntad NFP-rapport som visade att USA endast lade till 69 000 nya jobb i maj månad. Analytiker hade prognostiserat en siffra på runt 150 000. När det gäller denna vecka kommer valutahandlare vilja övervaka alla amerikanska nyheter, inklusive tisdagens ISM tjänsteindex PMI och fredagens handelsbalans. Värre än väntad statistik kan leda till oro för att Federal Reserve kommer att initiera en ny runda av kvantitativa lättnader, vilket kan resultera i att USD utvidgar sina senaste nedgångar.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend no down down down up up
Veckotrend down up up up down down
Motstånd 1.2481 1.5470 78.19 0.9762 0.9729 0.8150
1.2437 1.5425 78.69 0.9726 0.9695 0.8113
1.2405 1.5393 78.34 0.9699 0.9664 0.8090
Stöd 1.2360 1.5346 77.86 0.9657 0.9610 0.8054
1.2331 1.5314 77.58 0.9630 0.9582 0.8031
1.2285 1.5267 77.14 0.9587 0.9535 0.7994

Ekonominyheter

USD – USD kan komma att utvidga sina senaste nedgångar denna vecka

Den amerikanska dollarn föll mot praktiskt taget alla dess valutarivaler under kvällens handel på fredagen efter en betydligt sämre än väntad NFP-rapport. Dessutom ökade den amerikanska arbetslösheten från 8,1 % till 8,2 %. Valutaparet USD/JPY föll med nära 50 punkter och nådde så lågt som 77,65 efter att nyheten släppts. Valutaparet kunde dock iscensätta en lätt korrigering uppåt innan det avslutade veckan på 77,97. Efter veckor av baisseartade rörelser kunde valutaparet EUR/USD kapitalisera på de amerikanska nyheterna. Valutaparet steg med över 100 punkter i slutet av dagen och stängde veckan på 1,2427.

När det gäller denna vecka kan vi få se USD lida ytterligare nedgångar om investerare får intrycket av att Federal Reserve är redo att inleda ännu en runda av kvantitativa lättnader för att stimulera tillväxten i den amerikanska ekonomin. Valutahandlare kommer att vilja uppmärksamma potentiellt viktiga amerikanska indikatorer, inklusive tisdagens ISM tillverkningsindex PMI. Dessutom ett tal från Feds ordförande Ben Bernanke på torsdag, kan innehålla information om eventuella nya åtgärder från Federal Reserve för att få ekonomin att växa.

EUR – EUR apprecierade efter amerikanska nyheter

Efter flera veckor av nedåtgående rörelser, kunde EUR dra nytta av en svag amerikansk rapport i fredags för att avsluta veckan på ett positivt sätt. Kontra JPY var den gemensamma valutan upp en bra bit över 100 punkter under mitten av handelsdagen. Paret nådde en topp på 97,49 innan det iscensatte en korrigering nedåt för att stänga veckan på 96,90. Mot GBP apprecierade EUR med nära 70 punkter sett över hela handelsdagen. Valutaparet stängde så småningom veckan på 0,8091, strax under dess höga på 0,8095.

Den här veckan varnar analytiker för att den hausseartade trenden i EUR kan vara kortlivad, då investerare fortfarande är upptagna med skuldkrisen i Spanien och det kommande grekiska valet. Dessutom kan euron komma under förnyat tryck efter onsdagens lägsta anbudsränta (styrräntan) och den efterföljande ECB presskonferensen. Även om inga ändringar i euroområdets styrräntor är att vänta, kommer investerare att vara mycket uppmärksamma på den efterföljande presskonferensen för ledtrådar om eventuella framtida planer för att stimulera tillväxten i regionen.

AUD – AUD apprecierade kontra USD, JPY i slutet av handelsveckan

Den australiska dollarn såg uppgångar mot dess säkra valutarivaler efter nedslående ekonomisk statistik från USA i fredags. Valutaparet EUR/USD var upp med cirka 110 punkter mitt på dagen och nådde så högt som 0,9722, innan det iscensatte en korrigering för att stänga veckan på 0,9698. Mot JPY handlades AUD upp så högt som 76,09, innan den rörde sig nedåt för att avsluta veckan på 75,61.

När det gäller den här veckan kommer AUD inte kunna behålla sina senaste uppgångar om de globala ekonomiska rapporterna fortsätter att komma in under förväntningarna. Valutahandlare kommer att vilja följa utvecklingen i euroområdet, särskilt med avseende på de nuvarande ekonomiska och politiska problemen i Spanien och Grekland. Skulle några negativa nyheter släppas, kan investerare flytta sina medel till tillflyktsortsvalutor, vilket kan resultera i att AUD återgår in i en baisseartad trend.

Råolja – Råoljepriset föll till ett åtta månaders lägsta med svag global statistik

Rädslan för en avmattning i den globala ekonomin skickade priset på råolja nedåt till ett åtta månaders lägsta på fredagen. Ett sämre än väntat kinesiskt tillverkningsindex PMI i kombination med en nedslående amerikansk sysselsättningsrapport ledde till farhågor om att den globala efterfrågan på råolja kommer att fortsätta att sjunka. Som en följd av detta föll priset på råolja med över 3 dollar per fat för att stänga veckan på 83,23 dollar per fat.

Vänder vi oss mot dagens aktiviteter kommer valutahandlare vilja uppmärksamma nyheter både från euroområdet och USA för ledtrådar till vart råoljepriset är på väg. Ytterligare nedslående uppgifter kan leda till att råoljpriset utvidgar sin baisseartade trend. Dessutom kan varje tecken på att Federal Reserve gör sig redo för en ny omgång av kvantitativa lättnader i USA tynga priset på råolja.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet ligger i det översålda territoriet, vilket tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt under de kommande dagarna. Denna teori stöds av Stokastiska Slow på samma diagram, som har bildat ett hausseartat kors. Ligga långt i detta valutapar kan vara att föredra för dagen.

GBP/USD

Som ett tecken på att detta par kan se en korrigering uppåt inom en snar framtid, har RSI på det dagliga diagrammet hamnat i det översålda territoriet. Dessutom ligger Williams Percent Range på veckodiagrammet för närvarande vid -90 strecket. Det kan vara klokt att öppna långa positioneringar för detta valutapar.

USD/JPY

Medan Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet pekar mot en möjlig korrigering uppåt under de kommande dagarna, ligger de flesta andra långsiktiga tekniska indikatorerna i neutralt territorium. Valutahandlare uppmanas att inta en avvaktande hållning för detta valutapar, där en tydligare bild kan komma att presentera sig senare.

USD/CHF

RSI på det veckovisa diagrammet har börjat närma sig det överköpta territoriet, vilket tyder på att detta valutapar kan se nedåtgående rörelser den närmaste tiden. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram börjat bilda ett baisseartat kors. Valutahandlare kommer vilja övervaka dessa två indikatorer, eftersom de indikerar om en förestående korrigering nedåt.

Wild Card

GBP/NZD

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning inom en snar framtid. Vidare som ett tecken på att riktningen kan vara uppåt, har Slow Stokastiska på samma diagram bildat ett hausseartat kors. Nu kan vara ett bra tillfälle för forex valutahandlare att öppna långa positioneringar inför en möjlig uppåtgående korrigering.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.