Home > Netflix resultat en besvikelse, investerare säljer av aktier

Netflix resultat en besvikelse, investerare säljer av aktier

Netflix har visat upp starka resultat ända sedan de blev ett listat företag för ett par år sedan. De levererade 1 800% i avkastning till sina investerare, vilket är årtiondets mest imponerande avkastning.

Eftersom pandemin tvingade folk att stanna hemma såg det ut som att Netflix skulle gå från klarhet till klarhet. Trots allt spenderar dess konsumenter mer tid hemma och på internet, så streamingplattformen borde ha tjänat på det.

Dessutom har de investerarat stora summor pengar på sina egna tv-serier under de senaste åren, och resultaten har visat att det har varit smarta investeringar. Allt sammantaget visade resultaten för det tredje kvartalet en hälsosam bild för företag.

Så varför började investerare sälja sina aktier?

Netflix resultat från det tredje kvartalet

Antalet registrerade användare steg med 25% eller 2,2 miljoner under det tredje kvartalet. Detta låg under Netflix egna prognos på 2,5 miljoner nya användare.

Tillväxten av antalet betalande användare minskade även. Detta var aningen förutsägbart men överraskande ändå marknaden – nästan tre gånger så många jämfört med samma period 2019. Detta kommer i en kontext då företaget lägger till fler nya medlemmar under årets första nio månader jämfört med samma period 2019.

Men att lägga till nya medlemmar leder inte automatiskt till att de blir långvariga, betalande medlemmar. Det är en sak att locka till sig nya kunder och en annan att hålla kvar sina gamla. Frekvensen av de medlemmar som stannar kvar är minst lika viktig som frekvensen av nya medlemmar.

Medan det låga antalet nya prenumerationer ser ut att ara en anledning till varför så många investerare överger aktien såg vi en del imponerande detaljer i resultatet från det tredje kvartalet. Exempelvis visade det på starkt kassaflöde, vilket är viktigt för ett företag som fokuserar på tillväxt och att producera sitt eget innehåll, då det visar att de kan finansiera det.

Som global streamingtjänst har Netflix mötts av tuffare konkurrens på sistone. Disney+ är den senaste jätten som har anslutit sig till streamingbranschen, och detta kan vara en förklaring till det lägre antalet nya medlemmar under det tredje kvartalet.

Analytiker gillar fortfarande Netflix. Den huvudsakliga anledningen har att göra med det extraordinärt starka kassaflödet, vilket inte många företag kan skryta om just nu. Med andra ord menar analytiker att antalet nya prenumeranter är mindre viktigt medan det positiva kassaflödet gör stor skillnad.

Kommer investerare tycka likadant?

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.