Home > NFP-rapporten för november är här

NFP-rapporten för november är här

Dagens NFP-rapport är en av de viktigaste jobbrapporterna för året, men inte av den anledning många tror. Professionella traders inleder ofta sin ledighet efter NFP-rapporten i november, så alla i branschen väntar alltid på denna rapport.

I år är agendan fylld med mer innehåll än många andra år. ECB håller sitt möte nästa vecka, och efter det är det Fed:s tur. Men NFP-rapporten i november är alltid en milstolpe då den signalerar den officiella starten på högtidssäsongen.

Vad kan vi förvänta oss från NFP-rapporten idag?

Denna jobbrapport är extra viktig eftersom vi hittills har fått motstridande ekonomiska uppgifter för månaden. Å ena sidan var rapporten över nya arbetslöshetsanmälningar i USA en besvikelse fram tills igår, då den visade sig ha slagit förväntningarna. Å andra sidan visade sysselsättningen i ISM Manufacturing-rapporten att sektorn fortsätter att peka nedåt. Sen har vi ADP som slog förväntningarna ett par dagar tidigare, så vad som helst kan hända i NFP-rapporten idag.

Dagens NFP-rapport kan redan vara prissatt på marknaden. Precis som ECB:s och Fed:s beslut inom de närmsta veckorna kan marknaderna redan ha prissatt uppgifter. Hur ska man annars rättfärdiga dollar-indexets fortsatta nedgång? Dollar-indexet tog sig igenom det viktiga stödet vid 92, och har inte tittat tillbaka sedan dess. Redan har indexet gått ned signifikant i december, trots att vi bara är ett par dagar in i månaden.

Den amerikanska arbetsmarknaden fortsätter att vara utsatt, trots förbättringar sedan i mars. Flera miljoner amerikaner fortsätter att vara beroende av något slags stöd, och detta kommer antagligen inte förändras någon gång snart. Dessutom visar siffrorna över nya och fortsatta arbetslöshetsanmälningar att flera hundratusen, nästan en miljön, fortsätter att ansöka om stöd.

December är alltid en speciell månad för finansiella marknad få inte mycket blir gjort. Detta år kan bli annorlunda på så sätt att Fed redan ligger före oss, men regeringen ser ut att vara paralyserad och upptagen med att överföra makten.

Som vanligt under en lågkonjunktur blir fokus på permanenta jobbförluster. Om den stigande trenden avstannar eller till och med vänder är det sannerligen ett positivt tecken. Håll även utkik efter revideringar av föregående siffror. Viktiga händelser här kan leda till ökad volatilitet.

Slutligen kan vi förvänta oss att dollarn reagerar annorlunda än normalt sett. Det kan hända att investerare avfärdar rapporten, oavsett vad den visar.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto