Home > NFP-rapporten i mars släpps på långfredagen

NFP-rapporten i mars släpps på långfredagen

Det blir en kort vecka i och med långfredagen, men det innebär inte att traders och investerare inte ska hålla koll på prisförändringar. Medan den ekonomiska kalendern inte innehåller många händelser är det trots allt en NFP-vecka, vilket innebär att allt fokus skiftar mot veckans sista dag. Denna vecka avslutas även årets första kvartal. Prisförändringarna runt dessa dagar blir väldigt viktiga.

Viktiga händelser denna vecka

Utöver NFP innehåller veckan inte många ekonomiska händelser, men traders bör vara försiktiga med sina positioner. Problemet har att göra med att månadsslutet och kvartalsslutet kommer om ett par dagar, vilket innebär att vi kan uppleva förhöjd volatilitet, framförallt under dagens främsta handelstimmar.

Det brittiska pundet inledde veckan högt. EURGBP bröt över en viktig teknisk nivå då en nedåtgående triangel avslutades med att trycka ned marknaden. M4-penningmängden fick pundet att stiga, men detta sker antagligen på grund av den ombalansering som sker runt kvartalsslutet.

Under onsdagen släpps slutgiltig BNP i Storbritannien, vilket ger traders en antydan om hur det egentligen går för den brittiska ekonomin efter Brexit. Vi får även en första inblick i den amerikanska arbetsmarknaden, då ADP, det vill säga löner från den privata sektorn, släpps.

Råoljetraders håller ett vakande öka på utvecklingen i Suezkanalen och den påverkan som det blockerande fartyget har orsakat i den globala leveranskedjan. På torsdag startar OPEC-JMMC-mötet, vilket också kommer sätta press på marknadernas volatilitet.

Den viktigaste händelsen denna handelsvecka är dock NFP-rapporten på fredag. Trots faktumet att det är en helgdag släpps rapporten som vanligt. Markandsdeltagare förväntar sig att den amerikanska ekonomin kommer lägga till över 600 000 nya jobb och att arbetslöshetsgraden ska sjunka till 6% efter den tidigare nivån på 6,2%.

Med tanke på den imponerande vaccinationstakten (3,5 miljoner doser om dagen nyligen) bör man inte överraskas av att ännu fler jobb kan ha skapats då världens största ekonomi öppnar upp igen. Till följd av det bör dollarn hitta köpare vid varje dipp.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.