Home > Nikes aktiepris korrigerar – Kortsiktig volatilitet eller förlorad marknadsandel?

Nikes aktiepris korrigerar – Kortsiktig volatilitet eller förlorad marknadsandel?

Den här veckan steg Nikes aktiekurs med 2%, men har tappat 8,5% för månaden. Är detta ett dåligt tecken för Nikes investerare, eller meddelar detta subtilt ytterligare en kommande stigande trend?

Nikes aktiekurs har tappat investerarnas uppmärksamhet nyligen. För cirka en månad sedan låg det på 162,6 dollar men nu handlas aktien till cirka 148,8 dollar när detta skrivs. Detta kan vara ett utmärkt tillfälle att köpa dippen, baserat på de senaste nyheterna.

Om du vill ta reda på varför du ska lägga till Nike i din portfölj bör du fortsätta läsa.

Hur och var du kan köpa aktier i Nike på nätet

Om du tror att Nike kommer tillbaka på rätt spår inför julen kan du investera i denna aktie just nu genom att registrera dig hos en av de bästa nätmäklarna:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Nike?

Nike är ett av de mest populära skor- och klädmärkena på marknaden. Det är också den största leverantören av sportskor i världen, med mer än 37,4 miljarder dollar i intäkter 2020.

Ska jag köpa aktier i Nike idag?

Sko- och klädföretag som Adidas och Nike har befunnit sig i en nedåtgående trend den senaste tiden. Detta berodde på leveranskedjeproblem som satte press på dessa företags aktiekurser. Men om vi jämför Nike med dess konkurrent, Adidas, var minskningen inte lika illa – Adidas sjönk 12%, medan Nike bara sjönk 8%.

Den nedåtgående trenden avbröts dock av goda nyheter. Upp mot 10 000 amerikanska tonåringar intervjuades och placerade Nike som deras favoritmärke för kläder och skor. Detta ledde till en stigande trend på marknaden, vilket höjde aktiekursen från 147,13 dollar på måndagen till 150,6 dollar på tisdagen när rapporten släpptes.

Kommer Nike att lyckas återhämta sig från de senaste förlusterna? Det kan komma att bero på om företaget kan kompensera för de förluster som är förknippade med Vietnams pandemiska restriktioner, vilket orsakade störningar i leveranskedjan. Ungefär 50% av Nikes skor kommer från Vietnam, så detta kan förbli en betydande flaskhals för framtida resultat.

En prisprognos för Nike år 2021

Nikes högsta kursmål är 214 dollar, en ökning med cirka 43,8% under de kommande 12 månaderna och ett lägstapris på 154 dollar, vilket motsvarar en ökning med 3,5% jämfört med aktiekursen i skrivande stund.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto