Home > Nokia faller efter att flaggskeppsmodellen presenterades

Nokia faller efter att flaggskeppsmodellen presenterades

Enligt en finsk telekomanalytiker, som ville vara anonym, var marknadens reaktion en konsekvens av att kameran i den nya mobilen inte motsvarade vad marknaden hade väntat sig.

”Det handlar om att telefonens hårdvara inte motsvarar förväntningarna. Specifikt gäller det kamerans kapacitet”, sadeer han till Nyhetsbyrån Direkt samtidigt som en telefonkonferens om telefonen pågick, varför han inte hann utveckla sitt resonemang.

Nokias Lumia 925 har enligt pressmeddelandet om lanseringen en kamera med 8,7 megapixels upplösning och en med 1,2 megapixel. Högupplösningskamerans upplösning är densamma som föregångaren Nokia Lumia 920. Konkurrenterna Samsung och Apples modeller Galaxy S3 och Iphone 5 har enligt respektive tillverkares hemsida något lägre upplösning, 8 megapixel.

En annan analytiker, Sandeep Deshpande på JP Morgan, som har undervikt som rekommendation på Nokia och därmed är mer pessimistisk inställd till aktien än sin finska analytikerkollega, tonar ned betydelsen av telefonlanseringen. I en snabbkommentar författad efter lanseringen skriver han att det viktiga för Nokia i stället är hur den nyligen lanserade lågprismodellen Lumia 520 kommer att lyckas.

”Dagens kursrörelse handlar mer om att aktien reagerar på nyheter, oavsett om de är goda eller dåliga, efter att ha stigit mycket den senaste tiden”, säger han till Nyhetsbyrån Direkt på tisdagseftermiddagen.

Den på tisdagen lanserade telefonen har han inte sett i verkligheten, men han bedömer lanseringen som varken särskilt bra eller dålig.

”Det var ingen stor lansering, det handlade mest om en uppgradering av Lumia 920, men telefonen är säkert bra”, säger han.

Strax före lunchtid på tisdagen var Nokia-aktien ned 3,3 procent i Stockholm, och vid klockan 13.30 var nedgången 3,6 procent. De senaste 10 dagarna har Nokia stigit med drygt 12 procent.

Den underliggande trenden för Nokia är positiv i det tekniska perspektivet. Är man tålmodig och intresserad av att gå lång i aktien, bör en rekyl på ett par kronor inväntas för en bättre risk/reward.

Nokia
Nokia

Av: Tradingportalen/Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto