Home > Nokia faller efter sämre rapport än väntat

Nokia faller efter sämre rapport än väntat

Nokias aktie tappade 4-5 procent omedelbart efter torsdagens bokslutskommuniké, efter att inför det att rapporten publicerades strax efter
tolvslaget ha handlats på drygt en procent plus.

Nokias omsättning var i linje med förväntningarna, men den justerade rörelsemarginalen för nätverksdelen var med 11,2 procent något lägre än Nokias egen
prognos, som låg på 12 procent, plus minus 4 procent.

Även SME-förväntningarna låg på 12,0 procent. För nästa kvartal väntade sig analytikerna en marginalprognos på 6,8 procent, medan Nokia lämnade en prognos om 5 procent, även här plus minus 4 procent. Det första kvartalet lär bli säsongsmässigt svagt, hette det i rapporten.

Hur stor aktieutdelningen blir avvaktar Nokia med att meddela tills affären med Microsoft, som håller på att köpa mobiltelefondelen, är färdig.

Nokia handlades ned cirka 4,4 procent 20 minuter efter rapporten. Ericssons B-aktie drogs med i Nokiafallet, och handlades på minus 0,9 procent efter att inför Nokiarapporten ha legat kring minus 0,3 procent.

Nedgången i Nokia innebar att aktien noterades på den lägsta nivån sedan oktober 2013. En stängning nedanför 48 kr skulle indikera en toppformation i aktien som skulle flagga för vidare nedgång. En stängning ovanför 48 kr skulle således innebära ett falsk utbrott.

Nokia
Nokia

Av: Tradingportalen/Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto