Home > Nokia lyfter efter rapport, bättre marginalprognos än väntat

Nokia lyfter efter rapport, bättre marginalprognos än väntat

Bättre kontroll på kassan, en tydlig återhämtning för Nokia Siemens Networks och en guidning för fjärde kvartalet som inte är katastrofal, bidrog till att lyfta Nokiaaktien.

”Jag tycker att nettokassan är bättre än väntat, vilket talar för att de har stabiliserat utflödet ut kassan och det drar kursen”, säger Pareto Öhmans analytiker Helena Nordman-Knutson till Nyhetsbyrån Direkt.

Vid 13.45-tiden hade Nokiaaktien lyft 5,4 procent.

Rörelsens kassaflöde var negativt med 429 miljoner euro under kvartalet och nettokassan uppgick till 3,6 miljarder euro i slutet av perioden.

Nokia levererade också en bättre marginalprognos än väntat för fjärde kvartalet, för Nokias Siemens Networks. Inom Devices & Services väntas marginalen förbättras fjärde kvartalet, jämfört med tredje kvartalet.

En annan ljuspunkt i Nokias rapport var Nokia Siemens Networks, NSN, som återhämtade sig tredje kvartalet.

”NSN var en rejäl överraskning. Det är första gången bolaget tjänade pengar under ett tredje kvartal”, säger Lars Söderfjell.

Nokia Siemens Networks justerade rörelseresultat uppgick till 323 miljoner euro, vilket var klart bättre än analytikernas förväntningar som låg på 44,3 miljoner euro, enligt SME Direkt.

”Många tolkar det som att nu är NSN klart för försäljning”, säger Helena Nordman-Knutson.

Även Ericssonaktien fick sig en skjuts av den starka marginalutvecklingen inom NSN under kvartalet. Analytikerna tvivlar emellertid på om NSN:s marginalutveckling säger något om Ericssons dito.

”Man läser in en bättre marginal och en bättre mix, men Nokias intäkter innehåller rätt mycket tjänster, vilket pressar marginalen för Ericsson”, säger Helena Nordman-Knutson.

Hon påpekar också att Nokias försäljning i Asien har drivits av Japan och Korea, marknader där Ericssons försäljning redan har toppat.

”För Ericsson är Kina en större drivkraft och Nokias rapport indikerar en nedgång på den kinesiska marknaden”, säger hon.

Vid 13.45-tiden hade Ericsson stigit 2,6 procent.

Nokia (veckodiagram)
Nokia (veckodiagram)

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto