Home > Nokia ökar sina marknadsandelar, aktien bryter upp

Nokia ökar sina marknadsandelar, aktien bryter upp

Telefontillverkaren Nokias smartphone Lumia 920 är den mest använda telefonen som baseras på operativsystemet Windows Phone, WP. Det framgår av en analys gjord av Windows Phones annonsbyrå Adduplex, enligt nyhetstjänsten Cellular-News.

Lumia 920 har nu gått om Nokias modell Lumia 800 med en mycket liten marginal, men uppgången är noterbar eftersom 920-modellen låg på plats fyra förra månaden, skriver Cellular-News.

Tidigare hade Lumia 920 stabiliserat sin marknadsandel inom WP på omkring 11-12 procent, men den har nu ökat till omkring 14 procent. Lumia 620 har stigit till en andel på 7 procent, från tidigare 2 procent.

Nokia kontrollerar med sina modeller 80 procent av WP-baserade smartphones. HTC:s modeller 8X och 8S har vardera 4 procent av WP-marknaden. Den senaste versionen av operativssystemet, WP8, ökade denna månad sin andel till 43 procent av totala WP-basen, från 31 procent föregående månad.

Nokias aktiekurs har sedan februari 2013 legat i en kortsiktigt fallande trend. Aktiekursen ser nu ut att vända. I början på april forcerade aktien den fallande motståndslinjen. Återtest av det sekundära stödet ägde rum, men köparna återtog snabbt taktpinnen.

Nokia
Nokia dagsdiagram (Öppna i TP Trader)

Av: Tradingportalen/Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto