Home > Nokia vänder upp vid stöd, men räcker det?

Nokia vänder upp vid stöd, men räcker det?

Så här skrev jag den 22 oktober: Nokia är fortfarande högrisk! Trots att aktien vänt upp i köp behöver 50-dagars medelvärde passera och etablera sig ovanför MA-200 för att det skall vara komfortabelt med långsiktiga köppositioner.

Teknisk analys Nokia: Trots uppgången strax innan och i samband med föregående analys var det som väntat hög risk att ens tänka på köppositioner i Nokia. Aktien har sedan föregående analys backat ytterligare mer än tio procent!

Aktien har under lång tid varit hårt pressad och många väntar nog på att det skall komma en vändning. Förr eller senare kommer det en vändning men jag är långtifrån övertygad om att den kommer nu. Så länge aktien noteras under 200-dagars medelvärde och det pekar nedåt bör man vara försiktig.

Precis som vid föregående analys befinner sig aktien i en långsiktigt nedåtgående trend. På kort sikt börjar vissa tecken såsom stigande bottnar och i onsdags en vändning med en svansformation i samband med testet av stödnivån vid 66 kronor. Den som inte bryr sig om trenden kan mycket väl köpa aktien på nuvarande nivå, men se till att inte placera nödutgången lägre än 62 kronor.

Positivt är att dagsmomentum igår vände upp från en nivå där vi tidigare sett bottnar etableras. De stigande bottnarna börjar korrelera med motsvarande bottnar i prisgrafen, vilket är ett positivt tecken.

MACD pekar fortfarande på sälj, men även här börjar stiger bottnarna och histogrammet pekar på att en vändning uppåt är att vänta.

Sammanfattning: Det är alltid förenat med stor risk att gå emot den långa och medellånga trenden. För den som känner sig komfortabel och har disciplin att använda sig av nödutgången (i detta fall 62 kronor) om den träffas, kan köpa på nuvarande nivå. Det är svårt att ange målkurs, men potential ser lockande ut. Släpa med dig stoppen upp efterhand som kursen stiger och försök hitta vetiga nivåer på vägen upp.

Motstånd: 68,70 / 69,20 / 70,50 / 71,80
Stöd: 67,40 / 66,60 / 65,30 / 64,00

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto