Home > Nordea flyttar nog HQ till Finland spår Danske Bank.

Nordea flyttar nog HQ till Finland spår Danske Bank.

Nordea lär flytta sitt huvudkontor från Stockholm till Helsingfors i år.

Det spår Danske Bank i den analys på torsdagen där rekommendationen för konkurrentens aktie höjs från behåll till köp, skriver Bloomberg News.

Riktkursen höjs samtidigt från 114 till 135 kronor, med ett möjligt värde på hela 150 kronor – 40 kronor över rådande kursnivå.

”Vi väntar oss att Nordea flyttar till Finland under 2017 och vi tror att det finns tydliga kostnads- och utdelningsfördelar med det”, citerar nyhetsbyrån banken, som anser att detta scenario inte är inprisat i Nordeakursen.

Nordeas vd Casper von Koskull sade vid Dagens Industris bankseminarium den 10 maj – samma dag som Danmarks näringsminister sade att han förde en dialog med banken om eventuell flytt till det södra grannlandet – att bankens ambition är att besluta om hemvist före sommaren, med tillägget att den europeiska sommaren inte börjar förrän i augusti.

Två dagar därpå ska den finska statsministern Juha Sipilä i ett försök att locka Nordea till sin huvudstad påpekat att Finland är det enda nordiska landet med euro som valuta.

En flytt dit skulle därför innebära att Nordea blir del av den europeiska bankunionen samt hamnar under ECB:s tillsyn – det enda rimliga för en jättebank som Nordea, enligt vad de finska myndigheterna enligt Bloomberg har påpekat för Nordea.

Nordeaaktien var vid lunchtid på torsdagen ned 0,7 procent till 110:30 kronor, samtidigt som övriga svenska storbanker backade med mellan 1,3 och 1,6 procent, i linje med storbolagsindexet.

Utvecklingen för storbanken var även väsentligt bättre än sektorkollegorna ute i Europa, där just bank var sämsta bransch i Stoxx Europe 600-indexet: minus 1,8 procent.

Nordea flyttar nog HQ till Finland spår Danske Bank.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto