Home > Nordea konsoliderar efter att uppgångstakten mattats av

Nordea konsoliderar efter att uppgångstakten mattats av

Nordea släpper sin kvartalsrapport cirka klockan 7.00 den 24 april, följt av en webbsänd presskonferens 9.30 och en telefonkonferens för analytiker 14.30.

”Vi tror Nordea kommer bli en besvikelse för det andra kvartalet i rad då vinsten kan komma att missa förväntningarna, drivet av volym- och marginalbesvikelser liksom en inte övertygande kostnadstrend”, skriver Deutsche Bank den 15 april.

Nomura väntar sig i sin tur att räntenettot minskat från 1.470 miljoner euro i fjärde kvartalet till 1.370 miljoner. Bland annat väntas inlåningsmarginalerna i Sverige ha påverkat negativt, medan övriga geografier varit relativt stabila.

”Vi väntar oss därutöver en väldigt liten ökning av utlåningsmarginalerna givet begränsade möjligheter att höja marginalerna i Danmark och då vi inte tror att höjningarna i Norge synliggörs förrän under det andra kvartalet. Utöver det väntar vi oss att räntenettot belastas av att det är två färre kalanderdagar i kvartalet”, skriver Nomura den 16 april.

Även provisionsnettot spås minska sekventiellt, belastat av lägre aktivitet och lägre prestationsbaserade avgifter.

Enligt SME Direkts sammanställning av 28 analytikers prognoser väntas Nordeas räntenetto ha minskat från 1.429 miljoner euro i fjärde kvartalet till 1.406 miljoner euro. Totalt beräknas intäkterna ha minskat till 2.523 miljoner euro, att jämföra med 2.630 miljoner euro föregående kvartal.

I spåren av att aktien utvecklats betydligt bättre än jämförbara banker i Europa i år är aktien känslig. Till det handlas Nordea, till 1,3 gånger justerat bokfört värde och tull 12,5 gånger vinsten per aktie 2013, nu i linje med sina nordiska konkurrenter.

Uppgångstakten har dock mattas av och aktien har handlats sidledes sedan marsmånad där den korta trenden som representeras av det glidande medelvärdet på 20 dagar pekar svagt neråt. Utbrott åt endera håll kommer ge oss en fingervisning om den kommande utvecklingen.

Nordea
Nordea Daily (Öppna i TP Trader)

Av: Tradingportalen/Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto