Home > Nordea lyfter fram risk för mindre marknadsandel än väntat under 2017 för Fingerprint.

Nordea lyfter fram risk för mindre marknadsandel än väntat under 2017 för Fingerprint.

Nordea tror baserat på en rad antaganden att Fingerprint Cards kan komma att lämna en prognos för intäkterna 2017 på 8,5-9,0 miljarder kronor i samband med sin kapitalmarknadsdag den 8 december.

”Om vi antar en minskning i marknadsandelen på omkring 5 procentenheter och att den nuvarande USD/SEK-kursen råder, pekar det mot en intäktsprognos för 2017 i intervallet 8,5-9,0 miljarder kronor”, skriver Nordea i en kommentar inför kapitalmarknadsdagen.

Banken påpekar att det är i linje med konsensus, efter rapporten för det tredje kvartalet, och i linje med Nordeas egen syn.

Enligt SME Direkts sammanställning den 1 november låg analytikernas snittestimat för 2017 på en omsättning för Fingerprint på 8,56 miljarder kronor. Estimatintervallet är dock brett och sträcker sig från 5,5 miljarder till 11,7 miljarder kronor.

Fingerprint Cards beroende av den kinesiska smartphonetillverkaren Huawei utgör emellertid en risk för bolaget 2017, menar Nordea.

”FPC kanske nu förväntar sig en större nedgång i marknadsandelen än vad vi för närvarande räknar med”, skriver banken.

Nordea spår att den totala smartphone-relaterade fingeravtryckssensormarknaden kommer att växa med 20 procent under 2017, jämfört med 2016, mätt i dollar.

Eftersom FPC har uppgett att segmentet smarta kort inte kommer att bidra med betydande volymer förrän 2018, utgör bulken av FPC:s verksamhet fortfarande av smartphone-relaterade intäkter, påpekar Nordea.

Nordea har en säljrekommendation för FPC-aktien, med en riktkurs på 70 kronor.

Nordea lyfter fram risk för mindre marknadsandel än väntat under 2017 för Fingerprint.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto