Home > Nordea ser begränsade möjligheter på kort sikt i Ericsson.

Nordea ser begränsade möjligheter på kort sikt i Ericsson.

Nordea ser begränsade möjligheter till positiva signaler från Ericsson på kort sikt.

Det skriver banken i en kommentar efter att på tisdagen ha deltagit vid en analytikerlunch med Ericssons finanschef Carl Mellander.

”När det kommer till slutsatser, kände vi en viss försiktighet och reservation relaterat till kortsiktiga framsteg från kostnadsbesparingsprogrammet på 10 miljarder kronor, marknadsförhållandena och dollarexponeringen”, skriver Nordea i en kommentar.

Vid mötet förtydligades att besparingsmålet varken inkluderar några justeringar av verksamheten för anpassningar relaterade till minskningen i affärsvolymerna eller några positiva effekter från eventuella avyttringar.

Dessutom dämpade bolaget förväntningarna om en minskning i rörelsekostnaderna under andra halvåret, bland annat som en följd av att de underliggande FoU-kostnaderna väntas öka den närmaste tiden.

”Vi kan emellertid få se en förbättring i bruttomarginalen före årsskiftet”, skriver Nordea.

På den positiva sidan lyfter Nordea fram att det verkar kunna finnas möjligheter till en mer positiv utveckling på USA-marknaden än bedömningen om en oförändrad marknad i år, heter det i analysen.

Nordea, som har rekommendationen behåll för Ericsson, påpekar samtidigt att uppsidan ligger i att konsensus inte tror att bolaget under 2019 kan nå målet om att minst dubbla 2016 års rörelsemarginal på 6 procent.

Enligt SME Direkts sammanställning gjord i förra veckan räknar analytikerna i snitt med att rörelsemarginalen, på justerad bas, förbättras till 6,5 procent 2018 och till 9,2 procent 2019.

På rapportdagen den 18 juli rasade Ericsson med närmare 16 procent till 51:45 kronor. Sedan dess har aktien backat ytterligare för att på onsdagsförmiddagen handlas till 48:29 kronor, en uppgång med 0,6 procent för dagen.

Nordea ser begränsade möjligheter på kort sikt i Ericsson.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto