Home > Nordea tar beslut i huvudkontorsfrågan den 6 september.

Nordea tar beslut i huvudkontorsfrågan den 6 september.

Nordea kommer att diskutera frågan om huvudkontorets lokalisering vid ett styrelsemöte den 6 september och därefter meddela ett beslut.

Det säger Petter Brunnberg, talesperson för Nordea, till Bloomberg News.

I delårsrapporten för det andra kvartalet uppgav Nordeas vd Casper von Koskull att Nordea avser ta beslut i huvudkontorsfrågan i september månad.

”Eftersom nya initiativ har framkommit i Skandinavien om att utreda möjligheten att gå med i bankunionen vill vi bearbeta denna information innan vi fattar ett slutgiltigt beslut i september om placeringen av huvudkontoret”, skrev han i delårsrapporten.

Casper von Koskull uppgav under Almedalsveckan enligt Bloomberg News att resolutionsavgiftsfrågan visserligen var katalysatorn för att Nordea började överväga att flytta huvudkontoret från Sverige, men att diskussionen inom banken nu allt mer har skiftat till att handla om frågan om huruvida Nordea ska vara lokaliserat i ett land inom eller utanför EU:s bankunion.

I somras meddelade Sveriges regering att en förutsättningslös analys av bankunionen ska göras. Danmark, ett av de länder som Nordea skulle kunna flytta huvudkontoret till, har tidigare aviserat en liknande översyn. I nuläget är bara euroländer, såsom Finland, medlemmar i bankunionen.

Den svenska regeringen mildrade i juni förslaget kring höjd resolutionsavgift efter kritik från både banksektorn och flera remissinstanser inom myndighetsväsendet.

Nordea tar beslut i huvudkontorsfrågan den 6 september.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto