Home > Nordeas nya huvudkontor i Köpenhamnsregionen kommer att inhysa 2.200 arbetsplatser.

Nordeas nya huvudkontor i Köpenhamnsregionen kommer att inhysa 2.200 arbetsplatser.

Den nordiska storbanken Nordeas nya huvudkontor i Köpenhamnsregionen kommer att inhysa 2.200 arbetsplatser, vilka kommer att delas av 2.500 anställda.

Det rapporterar danska Börsen på onsdagen.

Under denna månad börjar Nordea att flytta över anställda från det nuvarande danska huvudkontoret på Torvegade i centrala Köpenhamn till ett nybyggt kontorskomplex i Örestaden, som ligger på vägen mot stadens flygplats Kastrup.

Det nya kontoret har initialt en yta på 46.000 kvadratmeter, vilket skulle kunna expanderas med ytterligare 30.000 kvadrat. I nuvarande läge har dock inte Nordea några sådana planer, enligt Börsen. Att 10 procent av de anställda kan komma att sakna en plats att sitta anser Kent Petersen på Finansförbundet ”inte är en optimal situation”.

När Nordea delgav planerna om flytten 2012 skrev banken i ett pressmeddelande att de gamla lokalerna inne i city var i behov av omfattande renoveringar. I samband med det hade Nordea beslutat att inte förlänga hyresavtalen med ATP Ejendomme för att i stället flytta en del av huvudkontorsfunktionerna ut till Örestaden. Det nya kontorskomplexet uppgavs då kunna minska bankens omkostnader ”markant”. Nordea uppgav då även att byggnaden skulle inhysa Nordens största handlargolv.

Nordeas nya huvudkontor i Köpenhamnsregionen kommer att inhysa 2.200 arbetsplatser.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto