Home > Analys: Nordnet – Ferdinand lämnar över korkeken till nalle

Analys: Nordnet – Ferdinand lämnar över korkeken till nalle

Nordnet AB har visionen att bli den ledande banken i Norden inom sparande fram till 2018. De har nästan 400 000 aktiva kunder och ett totalt sparkapital på 112 miljarder SEK vilket kan jämföras med huvudkonkurrenten Avanza som har ett totalt sparkapital på 93 miljarder SEK. Nordnets fokus ligger på att bli bäst inom sitt område, snarare än att bli den kompletta fullservicebanken.

Eftersom tillväxtstrategier inte går att bygga på om börsen går upp eller ner så har Nordnet lyft fram fyra områden som de är villiga att satsa på och där de bedömer att de har potential att lyckas. Förutom aktiehandel satsar Nordnet också på pension, fonddistribution, kontantsparande och konsumentlån. I dagens räntemiljö där låga räntor dominerar, påverkas bankens räntenetto negativt och då är det klokt att ha stabila betalningskonsekvenser från andra affärsområden som täcker upp.

Aktien (NN B) hade en stark utveckling i början av året men tappade sitt positiva momentum i mars när marknaden började prisa in ett resultattapp för bolaget. Resultatet efter skatt minskade under det första kvartalet med 21 procent.

Volymerna har kommit tillbaka i handeln och under perioden 15-16 maj mäklades aktier för ca 30 miljoner SEK vilket är markant högre än genomsnittsvolymen under året på 2,1 miljoner SEK. Aktien handlas dessutom i en bullflagga över 34-dagars glidande medelvärde vilket indikerar dominanta köpare. Aktien tar nu sats för ett återtest av 20-nivån där den initialt (eller intraday) kommer att stöta på patrull. Samtidigt visar stochasticindikatorn på ett översålt läge vilket ger ett fördelaktigt läge för köp.

Nivåer att bevaka är 18,2 som kan användas som nödutgång samt 20,6 som är en 50 % fibonaccinivå från februaritoppen till aprilbotten i år. Vidare ges ett matematiskt motstånd vid 21,7 och det krävs sannolikt högre omsättning över 20-nivån för att aktien ska orka ta sig upp dit. I caset ligger risk/reward således på 5,5/7 % och alternativt 5,5/13 % om aktien når det övre motståndet.

Nordnet
Nordnet
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto