Home > Nvidia slår tillbaka när Arm-affären kan blockeras

Nvidia slår tillbaka när Arm-affären kan blockeras

Den brittiska konkurrensregulatorn vill blockera affären som skulle få Nvidia att förvärva Arm.

Halvledartillverkaren Nvidia kämpar enligt uppgift tillbaka när Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet försöker blockera företagets förvärv av Arm för 40 miljarder dollar. Arm ägs för närvarande av den japanska teknikjätten SoftBank, och de två har kommit överens om ett avtal.

Men tillsynsmyndigheter i USA, Storbritannien, Europa och Kina granskar för närvarande affären. Tillsynsmyndigheterna är oroade över att Arm-förvärvet av Nvidia kommer att minska konkurrensen inom halvledarindustrin.

Trots de regulatoriska utmaningarna ger Nvidia och Arm inte upp affären. Enligt företagen romantiserar tillsynsmyndigheterna Arms historia, ignorerar företagets nuvarande finansiella ställning och överskattar också dess nuvarande marknadsmakt.

Arm anses vara ett av de mest framgångsrika teknikföretagen i Storbritannien. Dess energieffektiva chipdesign används i 95% av världens smartphones och 95% av de chip som för närvarande är designade i Kina.

Tillsynsmyndigheterna är oroade över att Nvidia förvärvar Arm kan begränsa tillgången till Arms "neutrala" halvledardesign. Detta kan i slutändan leda till högre priser, färre valmöjligheter och minskad innovation inom halvledarindustrin.

Nvidia tror dock att affären skulle leda till ytterligare innovation inom sektorn och Arm kommer att dra nytta av den ökade investeringen. Margrethe Vestager, Europeiska kommissionens vice ordförande, sa;

"Även om Arm och Nvidia inte konkurrerar direkt, är Arms IP en viktig ingång i produkter som konkurrerar med Nvidias, till exempel i datacenter, bilar och på internet of things."

Hon tillade att deras analys tyder på att Nvidias förvärv av Arm kan leda till begränsad eller försämrad tillgång till Arms IP, vilket kan påverka den bredare marknaden. Nvidia och Arm tror dock inte att det är fallet. Företagen sa;

"Teorin håller inte för granskning. Att försöka utestänga Arm-licenstagare skulle omedelbart minska Arms licensintäkter, vilket omedelbart skulle skada Nvidias investering. Ingen ekonomisk rationell, börsnoterad enhet skulle ta till sig en sådan självförstörande strategi."

Affären kom överens om i september 2020 och fick 18 månader att slutföras.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto