Home > Ny lagstiftning för användandet av offentliga blockkedjor stärker krypto

Ny lagstiftning för användandet av offentliga blockkedjor stärker krypto

Kryptomarknaden avslutade 2020 med en ökande ton och de flesta kryptovalutorna ökade mot dollarn. Det var inte överraskande att Bitcoin var en av de kryptovalutor som presterade bäst och tredubblade sitt värde på mindre än två månader.

Medan Bitcoin nådde 35 000 dollar mot slutet av förra året har även Ethereum presterat imponerande väl. Ända sedan PayPal utannonserade att de kommer ta emot ett par kryptovalutor på sin betalplattform (Bitcoin och Ethereum bland annat) har kryptovalutorna ökat i värde.

Denna uppåtgående trend har räckt för att folk ska bli rädda för att gå miste om en möjlighet, vilket har lett till allt mer uppköp och att den största banktillsynsmyndigheten i USA har sagt att de kommer tillåta banker att använda offentliga blockkedjor. Kommer detta leda till ytterligare ett uppsving för Bitcoin och Ethereum?

Ny lagstiftning från amerikanska finansdepartementet

Det amerikanska finansdepartementet är en oberoende byrå som övervakar alla nationella banker. De utannonserade just att de kommer tillåta amerikanska banker att använda offentliga blockkedjor och stablecoins. Detta ser ut att vara ännu ett steg mot att anamma DLT (Distributed Ledger Technology) i det finansiella systemet.

Detta är en stor vinst för kryptofantaster då det innebär att offentliga blockkedjor kan behandlas på samma sätt som exempelvis SWIFT. Kan detta leda till mer ekonomisk aktivitet börjar verkställas på kedjan?

Bitcoins framsteg de senaste två månaderna överraskade många. Från det ögonblick som kryptovalutan nådde över 20 000 dollar har den inte tittat tillbaka. Hittills har den nått en höjdpunkt på 35 000 dollar, och började snabbt säljas under starten av handelsåret. Gårdagens dipp var tillräckligt stark för att skrämma bort de mest hängivna kryptofantasterna, då kryptovalutan sjönk med 15% på ett par timmar. Köpare tog dock chansen när den låg under 30 000 dollar, och nyheterna från finansdepartementet kan vara det Bitcoin behöver för att ta sig ännu högre.

2021 kan bli det år då vi ser stor spridning av kryptovaluta och stablecoins. Om så blir fallet kan denna uppåtgående trend i det digitala rummet endast vara starten av en längre positiv trend. Vi har sett stort intresse av kryptomarknaden under 2020 – kommer detta fortsätta under 2021?

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.