Home > Ny varning mot Nordkorea, ”bara en sak fungerar” säger Trump.

Ny varning mot Nordkorea, ”bara en sak fungerar” säger Trump.

USA:s president Donald Trump återupptog vapenskramlet mot Nordkorea på lördagen, han sade att åratal av diplomati har misslyckats och att ”bara en sak fungerar”.

Budskapet kom i ett par Twitterinlägg som snappades upp av flera medier, bland annat Bloomberg News.

”Presidenter och deras administrationer har talat till Nordkorea under 25 år, överenskommelser som har gjorts och enorma mängder pengar som har betalats har inte fungerat, överenskommelserna har brutits innan bläcket torkat och amerikanska förhandlare har framstått som dårar”, skrev presidenten.

”Ursäkta, men bara en sak kommer att fungera”, fortsatte Donald Trump utan att utveckla sig ytterligare om vad.

När presidenten tillfrågades om vad han menat med kommentarerna, inför en resa till North Carolina, svarade han: ”Tja, du kommer att kunna räkna ut det ganska snart”.

De nya kommentarerna från Donald Trump kom två dagar efter att han sagt till reportrar vid ett fototillfälle att ”det här kan vara lugnet före stormen”. På en förnyad fråga på lördagen om vad han menade med det sade presidenten att ”det finns inget att klargöra”.

Den ryska nyhetsbyrån Ria rapporterade på fredagskvällen om att Nordkorea förbereder ett test av en långdistansmissil som de tror kan nå USA:s västkust. Uppgifterna kom från en rysk politiker som just återvänt från Pyongyang.

”De förbereder sig för nya test av en långdistansmissil. De till och med gav oss matematiska beräkningar som de tror bevisar att deras missil kan nå västkusten i USA” sade politikern Anton Morozov i ett Ria-referat som återgavs av Reuters.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.