Home > Nya försäljningar på den amerikanska bostadsmarknaden visar goda tecken

Nya försäljningar på den amerikanska bostadsmarknaden visar goda tecken

Bostadsmarknaden i USA är en av de viktigaste indikatorerna för ekonomisk hälsa i landet. Det är därför inte överraskande att investerare över hela världen noggrant följer utvecklingar på bostadsmarknaden för att observera vändningar i den amerikanska affärscykeln.

Av denna anledning finns det ingen annan bostadsmarknad i världen som investerare försöker förstå till lika stor grad. Den ekonomiska kalendern är full av data som visar på sektorns utveckling, och New Home Sales, det vill säga nya bostadsförsäljningar, är en av de viktigaste.

Nya försäljningar i maj 2020 slog förväntningarna

Igår såg vi siffrorna för förra månaden, och de slog alla förväntningar – 676 000 bostäder såldes, vilket var 16,6% mer än i april och 12,5% mer än i maj 2019. Då denna siffra justeras med den årliga räntan är det viktigt att komma ihåg hur den räknas ut – månatlig summa multiplicerat med tolv.

För antalet sålda bostäder i maj 2020 låg medianen för försäljningspriset på 317 900 dollar, och den säsongsjusterade uppskattningen för nya bostäder som ligger ute för försäljning mot slutet av månaden visar en tillgång på 5,6 månader vid nuvarande försäljningstakt.

Dessa stigande siffror återspeglar marknadens uthållighet och att befolkningen drar nytta av de pengar som flödar in i ekonomin. Då Fed behåller lättnaderna i sin penningpolitik är bolåneräntan låg, och bankerna har gott om kapital att låna ut till befolkningen.

Bostadsmarknaden är en ledande indikator eftersom bostadsförsäljningar skapar en svallvåg för den lokala ekonomin. Utöver lånet som säljs av banken tjänar mäklarna sin provision för transaktionen och nya möbler och apparater säljs.

Investerare är bekanta med den kritiska roll som bostadsmarknaden spelar i USA då finanskrisen 2008-2009 till stor del orsakades av denna marknad. Efter att den påverkat den amerikanska ekonomin följde effekterna med i resten av världens finansiella system, och länder som inte kunde föreställa sig att de var sammankopplade med den amerikanska bostadsmarknaden blev även dem påverkade.

Nya bostadsförsäljningar är endast en indikator av många som återspeglar hur det går för den amerikanska bostadsmarknaden. Pågående försäljningar och bygglov bidrar även till att skapa en helhetsbild av en av de mest intressanta sektorerna för ekonomisk aktivitet i USA.

Om de bekräftar denna veckas positiva data för nya bostadsförsäljningar kan den amerikanska ekonomin vända snabbare än man tidigare trott.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto