Home > Nya mönster i GBPUSD-paret efter ökad arbetslöshet i USA

Nya mönster i GBPUSD-paret efter ökad arbetslöshet i USA

GBPUSD-paret, även kallat ”kabeln”, var ett av de valutapar som vände mest de senaste veckorna. När hälsokrisen nådde sin värsta punkt sjönk GBPUSD till 1,13, men vände sedan till 1,26 på mindre än en månad. Med tanke på att arbetslösheten i USA fortsätter att växa undrar många om detta kan fortsätta i samma riktning.

Detta kan mycket väl vara fallet. Vid det här laget har det visat på viss typ av vändmönster i form av en dubbeltopp. Ett sådant mönster återspeglar prisets oförmåga att bryta ett visst område, eller ”resistens”. Detta följer valutamarknadens fortsatta instabilitet och investerare är osäkra på var priset kommer stabiliseras. I detta fall verkar detta vara 1,26 för GBPUSD då marknader har vänt från att nå denna nivå två gånger.

Konsekvenser av en dubbeltopp

En dubbeltopp ser ut som ett M och har en uppmätt rörelse. Tekniska investerare drar en horisontell linje som definierar de två topparna och använder sen en annan linje för att mäta distansen. Dubbeltoppar är kraftfulla vändmönster, men de fungerar inte i 100% av fallen. Risken är att priset endast samlar kraft och har svårt att bryta den horisontella resistensen på första försöket.

Med andra ord är det möjligt att marknaden håller på att formera en uppåtgående triangel. Faktum är att de tidiga faserna av en uppåtgående triangel nästan alltid visar en dubbeltopp.

Det som GBPUSD-diagrammet visar är att priset från mitten på mars till nu befinner sig i ett intervall. Osäkerheten dominerar och investerare väntar och ser vad som ska hända.

Detta valutapar påverkades även av nyheterna angående Brexit, vilket representerar en annan viktig variabel. Senare i år har vi även det amerikanska presidentvalet. Investerare positionerar nu sig inför de amerikanska marknaderna i god tid innan valet.

Valutamarknaden i allmänhet skiftar beroende på både tekniska och grundläggande faktorer. Tekniska mönster, som en dubbeltopp, erbjuder en ledtråd om var marknaden kan ta sig, men grundläggande faktorer ger marknaden den där ”knuffen” som priserna behöver för att verkligen röra på sig.

Nu när vi ser framåt är den lättaste vägen för GBPUSD att följa grundläggande faktorer för USA och Storbritannien, och svängningarna beror mycket på vilken av ekonomierna som påverkas mest av krisen.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto