Home > Nya rekord för 2020 för Bitcoin då PayPal börjar ta emot kryptobetalningar

Nya rekord för 2020 för Bitcoin då PayPal börjar ta emot kryptobetalningar

Bitcoin har stigit kraftigt på sistone. De nådde 13 250 dollar under gårdagens Asien-session, och Bitcoin-entusiaster har redan börjat prata om 100 000 dollar under 2021.

Om vi ska vara helt ärliga har Bitcoin upplevt ett ovanligt tjurartat beteende på sistone. Efter att kryptovalutan nådde 12 000 dollar i augusti föll den tillbaka till 10 000 dollar, vilket ligger i linje med vad aktiemarknaden i USA gjorde, och även dollarn.

Men från 10 000 dollar och framåt bröts en positiv korrelation med risk-on/risk-off. Bitcoin höll sig stadigt fast vid sina nivåer trots riskaversiva rörelser, och avancerade dramatiskt vid riskbenägna rörelser. Därmed nådde valutan ett nytt rekord för 2020, och har stigit med över 30% den senaste månaden.

PayPal tar emot kryptobetalningar

De nyheter som orsakade den skarpa ökningen kom från PayPal. Denna gigant bland betalsystem utannonserade att de nu kommer acceptera kryptobetalningar. Nyheten ledde till att sidor som Kraken, en kryptoplattform, upplevde driftstörningar då investerare skyndade sig för att köpa Bitcoin och andra kryptovalutor.

Men det finns en hake med nyheterna från PayPal – den kryptovaluta som används i PayPal-transaktioner kan inte överföras till andra konton på eller utanför PayPal. Med andra ord blir detta endast delar av PayPals databas, och inte något som har att göra med Bitcoin i allmänhet. Ändå kommer varumärken som har att göra med kryptovalutor att tjäna på detta, och till följd av det kommer populariteten öka, vilket kan leda till att även priset ökar.

Tidigare i artikeln gjordes en hänvisning till en möjlig nivå på 100 000 dollar för Bitcoin inom ett år. En av de mest populära modellerna som används för att spåra Bitcoins utveckling, 52F, förutspår att detta inte är omöjligt. Om det är korrekt eller inte får tiden utvisa.

Bitcoins hopp från 10 000 dollar kommer även i en kontext då vi ser ökad användning från stora företag. Bland dem har vi bland annat MicroStrategy, som för ett par månader sedan utannonserade att de har investerat över 150 miljoner dollar i Bitcoin. Gårdagens skarpa ökning för Bitcoin ledde även till en ökning av MicroStrategys aktiepris på över 6%.

Ökningen på 30% på mindre än en månad är exakt det privata investerare är här för. Men det leder även till lagstiftningsrelaterade frågor för att hantera system som marknadsför att man kan bli rik snabbt, ostabila priser på grund av ökad volatilitet och försenad implementering av reglerande ramverk.

Kommer Bitcoin inte längre korrelerar med dollarn? Detta är frågan som investerare snart kommer få ett svar på.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.