Home > Nya tradingregler kostar bankerna mer än väntat.

Nya tradingregler kostar bankerna mer än väntat.

Globala storbankers kostnader för att implementera den kommande bankregleringen kring tradingverksamhet kommer att landa någonstans i ett intervall mellan 100 miljoner dollar till drygt 200 miljoner dollar årligen, enligt konsultfirman Oliver Wyman.

Det rapporterar Financial Times som noterar att beloppet är mycket högre än en tidigare prognos från samma konsultfirma som var på motsvarande 43-129 miljoner dollar.

Konsultfirman har studerat planerna hos 20 europeiska, amerikanska och asiatiska banker med stor tradingverksamhet. När den förra rapporten togs fram för ett år sedan befann sig bankerna i ett tidigt prognosskede, och vissa av bankerna underskattade storleken på den ansträngning som kommer att krävas, uppger Oliver Wyman.

Enligt den nya rapporten kommer bankerna att behöva 2.000 anställda för att hantera uppgiften, vilket kan komma att lösas genom nyanställningar, omallokering av personal och genom konsulter.

Den prognostiserade kostnaden på upp till drygt 200 miljoner dollar kan jämföras med bankernas totala kostnadsbas på runt 60 miljarder dollar per år.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto