Home > Nyheter från euroområdet väntas skapa volatilitet på marknaden i dag

Nyheter från euroområdet väntas skapa volatilitet på marknaden i dag

USD lyckades vända på några av sina senaste nedgångar under eftermiddagens handel i går, efter publicerandet av indexet för försäljning av befintliga hem. Medan siffran kom in lägre än väntat, togs det ändå som ett tecken på att bostadsmarknaden i USA håller på att återhämta sig. Tar vi en titt på dagens aktiviteter kan vi förvänta oss en viss volatilitet på marknaden, där viktiga nyheter från Storbritannien och EU kommer att släppas. Valutahandlare kommer vilja notera resultaten av de brittiska detaljhandelssiffrorna och ett tal från ECB: s ordförande. Om någon av dessa visar sig vara positiva, kan vi få se ett ökat risktagande genom hela den europeiska handeln.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up no up down up up
Veckotrend up up no down down up
Motstånd 1.3320 1.5945 84.10 0.9145 1.0480 0.8435
1.3300 1.5925 83.90 0.9165 1.0460 0.8405
1.3270 1.5895 83.60 0.9135 1.0430 0.8375
Stöd 1.3210 1.5835 83.00 0.9075 1.0370 0.8315
1.3180 1.5805 82.70 0.9045 1.0340 0.8285
1.3160 1.5785 82.50 0.9025 1.0320 0.8265

Ekonominyheter

USD – Bostadsstatistik gav stöd åt USD

Den amerikanska dollarn apprecierade mot flera av sina främsta valutarivaler i går. Detta efter att investerare tolkat den senaste högre avkastningsgraden i amerikanska statsobligationer och bostadsstatistiken som bevis för att den amerikanska ekonomiska återhämtningen fortsätter. Trots det faktum att det amerikanska indexet för försäljning av befintlig hus kom in under analytikers prognoser, var siffran dock en betydande förbättring från samma tid förra året.

Mot den schweiziska francen, rörde sig USD upp med över 60 punkter under hela den europeiska handeln och nådde så högt som 0,9145, innan den iscensatte en liten korrigering nedåt. Valutaparet EUR/USD, som hade handlats stadigt under större delen av dagen, föll under eftermiddagen. Vid slutet av den europeiska handeln var valutaparet ned med nära 100 punkter och nådde så lågt som 1,3178.

Sett till dagens handel väntas flera nyhetsrapporter generera volatilitet i greenbacken. Valutahandlare kommer att vilja notera resultatet av den veckovisa amerikanska arbetslöshetsrapporten, planerad att släppas klockan 12:30 GMT. Skulle nu siffran komma in under de givna prognoserna, kan euron fortsätta sina uppgångar. Senare under dagen kan ett tal från ECB: s ordförande få en inverkan på valutaparet EUR/USD. Alla pessimistiska signaler i talet om euroområdets ekonomiska återhämtning kan hjälpa USD att appreciera kontra EUR .

EUR – EUR faller mot dess viktigaste valutarivaler

Euron såg en brant nedgång mot dess viktigaste valutarivaler under kvällens handel i går. Valutaparet EUR/USD, som hade nått så högt som 1,3283 tidigare på dagen, föll tillbaka till 1,3178 i slutet av den europeiska handeln. Valutaparet EUR/JPY sjönk med cirka 80 punkter under eftermiddagen och nådde så lågt som 110,26, innan paret vände uppåt med en liten korrigering.

Analytiker tillskrev eurons baisseartade trend till förnyad oro när det gäller skuldsituationen i flera länder i regionen. Både Spanien och Portugal kan behöva omstrukturera sina respektive underskott inom en snar framtid. Skulle detta inträffa, kan det utlösa en ny omgång i utförsäljning av EUR.

Ser vi dagens aktiviteter kommer valutahandlare vilja uppmärksamma talet från ECB:s ordförande, som är planerad att äga rum kl 16:00 GMT. Tung volatilitet i EUR ses allt som oftast efter tal från ECB: s ordförande och i dag kommer det sannolikt inte att vara annorlunda. Ifall talet skulle leda till förnyad skepticism i styrkan av euroområdets ekonomiska återhämtning, kan den gemensamma valutan sjunka som en följd.

JPY – JPY stiger kraftigt med ökad riskaversion

JPY såg stora uppgångar mot både EUR och USD i går, där riskaversion på marknaden fick investerare att flytta sitt kapital till de mer säkra tillflyktsortsvalutorna. Valutaparet EUR/JPY föll till så lågt som 110,26 i slutet av den europeiska handeln och raderade ut parets tidigare uppgångar. USD/JPY som tidigare under dagen närmat sig ett elva månaders högsta, föll med över 50 punkter under eftermiddagens handel, innan en stabilisering skede vid 83,65.

Valutahandlare i JPY kommer vilja följa publicerandet av de amerikanska arbetslöshetssiffrorna som släpps 12:30 GMT. Med analytiker som förutspår att dagens nyheter kommer att visa stadiga förbättringar i den amerikanska sysselsättningen, kan JPY tappa gårdagens uppgångar kontra USD under eftermiddagens handel.

Råolja – Råoljepriset toppade efter en överraskande låg siffra i de amerikanska råoljelagren

Priset på råolja sköt i höjden i går efter en oväntad låg siffra i de amerikanska råoljelagren. De amerikanska råoljelagren kom in på – 1,2 miljoner denna vecka, vilket är betydligt lägre än det prognostiserade på 2,4 miljoner. Investerare tolkade nyheterna som ett tecken på en ökad efterfrågan i USA, vilket ledde till en stegring i priset på råolja. Råvaran var upp med nästan 1 dollar per fat under kvällens handel, där det nådde så högt som 107,50 dollar per fat.

I dag kommer handlare i råolja vilja uppmärksamma både de amerikanska arbetslöshetssiffrorna och ett tal från ECB: s ordförande. Om sysselsättningssiffrorna signalera en förbättrad arbetsmarknadssektor i USA, kan efterfrågan på olja stiga med ytterligare prisökningar. Om nu talet från ECB: s ordförande antyder att euroområdets ekonomiska återhämtning har stagnerat, kan mer riskfyllda råvaror såsom olja tappa mark som en följd.

Tekniska nyheter

EUR/USD

I ett tecken på att detta par kan se en prisförändring den närmaste tiden, har Bollinger Bands på det dagliga diagrammet börjar strama åt. Ett baisseartat kors på samma diagram för Slow Stokastiska, tyder på att en nedåtrörelse kan komma att ske. Valutahandlare kanske vill ligga kort i sina positioneringar inför en möjlig brytning nedåt.

GBP/USD

Williams Percent Placering på det veckovisa diagrammet ligger för närvarande på -20 vilket visar att den fortsatta nedåtåtgående trenden kan fortsätta de kommande dagarna. Ett baisseartat kors på det dagliga diagrammet Slow Stokastiska stöder denna teori. Ligga kort kan vara ett klokt val för detta valutapar inför en möjlig nedåtgående kursrörelse.

USD/JPY

Ett baisseartat kors på det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska tyder på en nedåtgående rörelse under de kommande dagarna. Med detta sagt visar de flesta andra tekniska indikatorerna att den nuvarande hausseartade trenden kan komma att fortsätta. Valutahandlare kan kanske vilja ta en avvaktande hållning för detta valutapar.

USD/CHF

Williams Percent Range på det dagliga diagrammet ligger för närvarande runt -80 nivån, vilket visar att detta valutapar kan komma att se en korrigering uppåt. Med detta sagt visar de flesta andra tekniska indikatorerna ingen klar riktning vid denna tidpunkt. Intagande av en vänta och se strategi kan vara ett klokt val för detta valutapar.

Wild Card

EUR/JPY

Det dagliga diagrammets RSI har tagit sig in i det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående kursrörelse kan ske inom den närmaste tiden. Ett baisseartat kors på samma diagram MACD/OsMA ger ytterligare stöd för denna tankegång. Forex valutahandlare kanske vill ligga kort i sina positioneringar inför en möjlig brytning nedåt.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto