Home > Obama uppmanade till enighet för att skydda demokratin i sitt avskedstal.

Obama uppmanade till enighet för att skydda demokratin i sitt avskedstal.

USA:s president Barack Obama gick i sitt avskedstal till angrepp mot ”nollsummepolitik” och uppmanade till ökad enighet hos det amerikanska folket för att skydda demokratin, som hotas av utländska krafter liksom inre spänningar.

Det rapporterar Wall Street Journal och andra amerikanska medier.

Han sade att det funnits tider i historien där denna solidaritet hotats, och där inledningen av detta decennium varit en av dessa.

”En krympande värld, växande ojämlikhet, demografiska utmaningar och utsikterna för terrorism, dessa krafter har inte bara testat vår säkerhet och vårt välstånd, utan även vår demokrati”, sade han.

Hur de möter dessa utmaningar mot demokratin kommer att avgöra förmågan att utbilda barnen, skapa bra jobb och skydda nationen.

Förutom ekonomiska hot och säkerhetshot angav han rasfrågorna och den politiska klyftan som stärks av ifrågasättandet av fakta som den globala uppvärmningen.

Barack Obama uppmanade till inkluderande och att de tar tillvara det han uppnått när den nye presidenten tillträder.

”Om varje fråga anses vara en kamp mellan den hårt arbetande vita medelklassen och minoriteter som inte förtjänar något, då kommer arbetare av alla sorter att lämnas kvar att kämpa om smulor medan de välbeställda drar sig undan till sina privata enklaver”, sade han.

Han sade att om vi inte investerar i barnen till immigranterna bara för att de inte ser ut som oss så kommer vi att minska utsikterna för våra egna barn, eftersom dessa färgade barn kommer att representera en större del av den amerikanska arbetskraften.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto