Home > Oenighet hindrade slutlig plan för produktionsminskning.

Oenighet hindrade slutlig plan för produktionsminskning.

Trots maratonlånga förhandlingar under helgen lyckade de större oljeproducerande länderna enas om en slutlig plan för att implementera en produktionsminskning.

Därmed hotas förra månadens överenskommelse om att reducera produktionen med upp till 2 procent.

Det rapporterade Wall Street Journals nätutgåva på lördagskvällen.

Diskussionerna vid Opecs högkvarter i Wien skulle bana väg för ett detaljerat förslag om att minska produktionen med mellan 200.000 och 700.000 fat per dag. Samtalen avsåg också att säkra produktionsminskningar från länder utanför Opec, som Ryssland.

Men Iraks och Irans krav på undantag från produktionsbegränsningarna blev ett hinder för framgång i samtalen. Iran vill fortsätta pumpa olja till de når upp till en produktion på 4,2 miljoner fat per dag, och Iranframhöll att de behöver fortsätta att pumpa olja för att generera intäkter för att finansiera det allt intensivare kriget mot den islamiska staten.

Diskussionerna ska nu fortsätta i slutet av november, strax innan Opec enligt planerna ska slutföra överenskommelsen den 30 november.

Brent (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.