Home > Oenighet om snar räntehöjning framgår av protokollet från Feds FOMC möte.

Oenighet om snar räntehöjning framgår av protokollet från Feds FOMC möte.

Ett par Fed-ledamöter förordade räntehöjning i juli, men de röstande i FOMC enades om att invänta mer data för att utvärdera tillståndet i ekonomin. En del av dessa förutsåg att de ekonomiska villkoren snart skulle rättfärdiga en räntehöjning.

Det framgår av protokollet från Feds policykommitté FOMC:s möte den 26-27 juli, skriver Bloomberg News.

”Ledamöter såg det som lämpligt att fortsätta att låta policyalternativen vara öppna för att behålla flexibiliteten att anpassa policyhållningen baserat på inkommande information”, står det i protokollet.

Inflationen för konsumentpriser kvarstår under FOMC:s långsiktiga mål på 2 procent. De flesta ledamöterna såg relativt små risker för att en ytterligare gradvis förstärkning av arbetsmarknaden skulle skapa ett oönskat inflationstryck.

Närliggande risker i ekonomin har minskat och omständigheterna kan snart motivera en räntehöjning, framgår det av protokollet.

”Flera indikerade att kommittén troligen har gott om tid att reagera om inflationen skulle stiga snabbare än de för närvarande tror, och de föredrog att avvakta med en räntehöjning till de var mer säkra på att inflationen rör sig närmare mot inflationsmålet på ett uthålligt sätt”, står det i protokollet.

Ledamöterna är oeniga om hur snart en höjning behöver göras, men dörren hålls öppen för en höjning i år.

En del ledamöter framhöll att arbetsmarknaden är nära full sysselsättning och att framstegen med att nå inflationsmålet skulle fortsätta även med att gradvis lätta på den penningpolitiska stimulansen.

Ledamöterna menade också vid mötet att den senaste informationen pekar på att hastigheten i den gradvisa återhämtningen av bostadsmarknaden har avtagit de senaste månaderna.

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto