Home > Ökad riskaversion fick EUR att vända ned

Ökad riskaversion fick EUR att vända ned

Valutaparet EUR/USD som hade kommit inom en veckas högsta under nattens handel i går, föll återigen under 1,3300 nivån i den europeiska handeln. Analytiker hänförde den baisseartade korrigeringen till den pågående osäkerheten för euroområdets ekonomiska återhämtning. I dag kommer den amerikanska ADP-rapporten sannolikt att bli dagens höjdpunkt. Siffran anses vara ett pålitligt riktmärke för fredagens ytterst viktiga NFP-rapport och leder typiskt till kraftig volatilitet på marknaden. Bättre än väntad rapport kan få USD att appreciera mot dess viktigaste valutarivaler.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down up up down down
Veckotrend down down no up down down
Motstånd 1.3280 1.5970 83.55 0.9205 1.0355 0.8385
1.3260 1.5950 83.35 0.9185 1.0335 0.8365
1.3230 1.5920 83.05 0.9155 1.0305 0.8335
Stöd 1.3170 1.5860 82.45 0.9095 1.0245 0.8275
1.3140 1.5830 82.15 0.9065 1.0215 0.8245
1.3120 1.5810 81.95 0.9045 1.0195 0.8225

Ekonominyheter

USD – USD hade en viss återhämtning kontra EUR, AUD

Den amerikanska dollarn korrigerade tidigare nedgångar mot flera av dess viktigaste valutarivaler i den europeiska handeln i går, där riskaversionen bland investerare ledde till uppgångar för mer säkra tillgångar. Valutaparet EUR/USD, som nådde en topp på 1,3366 under nattens handel, sjönk till så lågt som 1,3299. Kontra den australiska dollarn lyckades USD erövra mer än 100 punkter under handeln igår. Valutaparet AUD/USD stegade tillbaka från ett högsta på 1,0463 till 1,0352.

Vänder vi oss mot dagens nyheter, då sannolikt allas ögon kommer att vara på ADP-rapporten planerad att släppas 12:15 GMT. För tillfället prognostiserar analytiker att siffran bör komma in på 209 000. Även om siffran skulle innebära en liten minskning jämfört med förra månadens, skulle det fortfarande signalera att den amerikanska ekonomiska återhämtningen fortsätter, vilket kan gynna dollarn och då speciellt kontra den japanska yenen. Valutahandlare kan också vilja uppmärksamma en presskonferens från den europeiska centralbanken planerad att äga rum 12:30 GMT. Varje tillstymmelse till negativa meddelanden kan hjälpa USD kontra riskfyllda valutarivaler.

EUR – Oron för recession i euroområdet tynger EUR

Efter att ha iscensatt en kort återhämtning under den asiatiska handeln i går, vände EUR till baisse mot många av dess viktigaste valutarivaler under eftermiddagens handel. Oron för att euroområdet glider tillbaka in i en recession har förstärkts av den nära rekordhöga arbetslösheten i flera länder i regionen. Som ett resultat, föll den gemensamma valutan mot flera av dess viktigaste valutarivaler, inklusive USD, som i korthet sjönk under 1,3300 och CAD. Valutaparet EUR/CAD, som tidigare i veckan föll med hela 140 punkter hade ytterligare nedgångar i går och nådde så lågt som 1,3184.

Ser vi på dagens aktiviteter kommer valutahandlare att vilja uppmärksamma ECB:s styrräntebeslut klockan 11:45 GMT, följt av ECB:s presskonferens som äger rum kl 12:30 GMT. Även om inga förändringar i euroområdets styrräntor förväntas tillkännages, tjänar presskonferensen som en möjlighet för den europeiska centralbanken att kommunicera med investerare om de nuvarande ekonomierna i regionen. Eventuella negativa meddelanden kan tynga EUR, särskilt mot dess säkra valutarivaler såsom den USD och JPY.

JPY – JPY vände uppgångar kontra USD

Valutaparet USD/JPY, som hade fallit till så lågt som till 81,54 under nattens handel i går, var åter på uppmarsch vid eftermiddagens handel. Valutaparet steg med cirka 80 punkter för att toppa vid 81,35. JPY hade också en vändning i förhållande till euron. Valutaparet EUR/JPY, som tidigare i veckan fallit med nära 250 punkter såg stadiga uppgångar under hela dagen i går. Valutaparet klättrade så högt som 109,71, vilket var en uppgång med 100 punkter.

I dag, kommer valutahandlare i yenen vilja uppmärksamma nyheterna från euroområdet och USA. Den amerikanska ADP-rapporten förväntas visa ytterligare förbättringar på den amerikanska arbetsmarknaden. Om siffran kommer in på eller över den prognostiserade 209 000, kan yenen se ytterligare nedgångar mot USD. Hur JPY presterar kontra EUR beror till del på ECB:s presskonferens som är planerad att äga rum kl 12:30 GMT. Eventuella negativa meddelanden vid presskonferensen kan leda till riskaversion, vilket kan gynna JPY.

Råolja – Råoljepriset vände till lätt hausse

Efter stora uppgångar tidigare i veckan, föll råoljepriset under gårdagens börshandel, där rädsla frö en recession i euroområdet tyngde mer riskfyllda tillgångar. Råoljepriset steg till så högt som 105,10 dollar per fat sent i den europeiska handeln, innan det stabiliserades runt 104,60 dollar per fat.

Analytiker är övertygade om att oljepriset kommer att befinna sig nära sina nuvarande nivåer under de närmaste dagarna. Med betydande amerikanska nyheter som släpps på fredag , kommer marknaderna sannolikt att se en viss volatilitet. Den amerikanska NFP-rapporten väntas visa positiva uppgångar på den amerikanska arbetsmarknaden. Skulle nyheten leda till risktagande kan oljepriset gå upp som följd.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Det veckovisa diagrammet visar blandade signaler med RSI fluktuerande i neutralt territorium. Det finns dock ett nytt baisseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska, vilket tyder på att en baisse korrigering kan komma ske inom den närmaste tiden. I så fall, rekommenderas valutahandlare att svinga sig in efter att brottet ägt rum.

GBP/USD

Valutaparet har noterat en hel del hausseart beteende de senaste dagarna. Emellertid, visar teknisk statistik att denna trend kan komma vända snart. Till exempel, signalerar det dagliga diagrammets Slow Stokastiska om att en baisse vändning är nära förestående. Ligga kort med korta stopp kan vara ett klokt val.

USD/JPY

Priset för detta valutapar tycks vara flytande i det överköpta territoriet på det veckovisa diagrammets RSI, vilket visar att en nedåtgående korrigering kan vara nära förestående. Den nedåtgående riktningen på Stokastiska Slow stöder också denna uppfattning. När den nedåtgående brytningen inträffar, kan ligga kort med korta brott vara en bra strategi.

USD/CHF

Detta valutapar har noterat en hel del baisseartat beteende de senaste dagarna. Emellertid, visar teknisk statistik att denna trend kan komma vända snart. Till exempel, signalerar det dagliga diagrammets Slow Stokastiska om att en hausseartad vändning är nära förestående. RSI ger stöd för en uppåtgående trend i dag också. Ligga långt med korta brott kan visa sig ge resultat idag.

Wild Card

EUR/CHF

Williams Percent Range på 8-timmarsdiagrammet har fallit under -80 som ett tecken på att detta valutapar kan se rörelser uppåt den närmaste tiden. Slow Stokastiska på det dagliga diagrammet tycks vara nära att bilda ett hausseartat kors. Forex valutahandlare kommer att vilja följa indikatorn. Om detta kors tar form kan en hausseartad korrigering träda i kraft.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.