Home > Ökade klyftor största utmaningen för Sverige enligt Löfven.

Ökade klyftor största utmaningen för Sverige enligt Löfven.

Det som oroar mest i Sverige är att klyftorna fortsätter att växa och detta är den största utmaningen för Socialdemokraterna att ta itu med.

Det sade statsminister Stefan Löfven vid en pressträff på fredagen där han presenterade riklinjerna till Socialdemokraternas kongress, ”Trygghet i en ny tid”, i april.

Han sade att Socialdemokraterna samlas till kongress i en orolig tid, med bland annat Brexit, val i flera viktiga EU-länder där extrema missnöjespartier växer och ökad oro över USA:s politik.

”Då står Socialdemokraterna för stabilitet, långsiktighet och framtidstro. Vi har lagt om politiken och den kursen ligger fast”, sade han.

Stefan Löven lyfte fram att alla som kan ska jobba. Socialdemokraternas mål om lägst arbetslöshet i EU 2020 ligger fast, men blir svårare att nå när alla nyanlända ska ut på arbetsmarknaden, enligt statsministern.

Han sade att partiet vill göra det billigare för företag att anställa, att fler utbildningsplatser ska skapas och att jobben behövs i hela landet.

”Men med möjligheter följer skyldigheter. Alla arbetslösa måste göra sig anställningsbara”, sade statsministern, och tillade att det ska löna sig att arbeta.

Vidare tog han upp den ökade otryggheten i landet och sade att Socialdemokraterna vill se tuffare tag mot brottsligheten och prioritera kampen mot gängbrottligheten.

Men det räcker inte med brott och straff utan tron på framtiden måste öka, enligt statsministern, som sade att ”samhällsbygget” erbjuder de unga en bättre väg än den kriminella.

Beträffande flyktingpolitiken sade Stefan Löfven att Socialdemokraterna i riktlinjerna föreslår att svensk lagstiftning inte kan skilja sig från den i övriga EU. Tillsammans med bland annat Tyskland ska Sverige driva på för rättvisare fördelning av flyktingarna.

”Detta är klassisk socialdemokratisk flyktingpolitik”, sade statsministern.

Han sade att det kommer att krävas ”stora insatser” i hela samhället för att klara av integrationen och att det är en ”enorm utmaning för det svenska samhället”.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto