Home > Ökat risktagande resulterade i stora uppgångar för EUR

Ökat risktagande resulterade i stora uppgångar för EUR

EUR hade uppgångar över hela linjen i går, efter positiva kommentarer från en tjänsteman vid europeiska centralbanken när det gäller euro- zonens förmåga att bekämpa regionens skuldkris vilket ledde till risktagande på marknaden. Samtidigt fortsatte analytiker att varna aktörer för att alla uppgångar i EUR kan vara tillfälliga på grund av de stigande spanska obligationsräntorna. I dag väntas amerikanska nyheter skapa den största volatiliteten på marknaden. Valutahandlare kommer vilja uppmärksamma den underliggande orderingången för kapitalvaror, arbetslöshetssiffror och index för försäljning av hem. Skulle någon av nyheterna visa tillväxt i den amerikanska ekonomin, kan USD se uppgångar mot EUR under eftermiddagens handel.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up up down up up
Veckotrend down down down up down up
Motstånd 1.2264 1.5581 79.32 0.9971 1.0424 0.7938
1.2211 1.5530 78.81 0.9923 1.0378 0.7895
1.2178 1.5499 78.49 0.9894 1.0345 0.7868
Stöd 1.2126 1.5448 77.99 0.9846 1.0295 0.7826
1.2093 1.5418 77.67 0.9816 1.0263 0.7799
1.2039 1.5367 77.16 0.9768 1.0214 0.7756

Ekonominyheter

USD – En flora av amerikanska indikatorer redo påverka USD

USD föll mot de flesta av sina viktigaste valutarivaler i går, efter positiva nyheter från euroområdet som ledde till risktagande bland investerare. Med detta sagt var analytiker snabba med att varna för att den allmänna trenden för USD fortfarande är hausse, då de globala ekonomiska nyheterna är fortsatt negativa. Ändå avancerade valutaparet AUD/USD med nära 90 punkter under den europeiska handeln för att slutligen nå så högt som 1,0306. Mot CHF rasade USD med mer än 75 punkter för att handlas till så lågt som 0,9867.

Ser vi till dagens handel kommer valutahandlare i USD vilja övervaka ett parti nyheter från USA som potentiellt kan leda till volatilitet på marknaden. 12:30 GMT väntas den underliggande orderingången för kapitalvaror och arbetslöshetsrapporten att släppas, följt av indexet för husförsäljning kl 14:00. Både den underliggande orderingången för kapitalvaror och indexet för försäljning av hus är prognostiserade att komma in under förra månadens siffror. Om nyheterna kommer in som väntat, kan USD se ytterligare nedgångar under kvällens handel.

EUR – Uppgångarna i EUR kan vara tillfälliga

Positiva kommentarer från en tjänsteman vid den europeiska centralbanken när det gäller euro- zonens förmåga att bekämpa skuldkrisen i regionen, resulterade i risktagande på marknaden. Detta ledde i sin tur till breda uppgångar för EUR. Valutaparet EUR/USD var upp med cirka 100 punkter för dagen och nådde så högt som 1,2169, innan det iscensatte en korrigering nedåt. Valutaparet fann så småningom stöd på 1,2130 nivån. Kontra JPY hade EUR uppgångar med cirka 95 punkter för att toppa på 95,18, innan den korrigerade sig mot slutet av den europeiska handeln.

I dag kommer valutahandlare i EUR vilja fortsätta att följa all utveckling och tillkännagivanden som kommer ut ur euroområdet. Analytiker varnar för att med det nuvarande tillståndet i den spanska ekonomin i kombination med rädsla för att regionens skuldkris har börjat smyga sig in i den tyska ekonomin, är alla uppgångar i EUR endast av tillfällig karaktär. Dessutom om någon av dagens nyheter från USA visar tillväxt i den amerikanska ekonomin, kan EUR få vika ner sig kontra USD i eftermiddagens handel.

Guld – Priset på guld passerade 1600 dollar nivån

Ökat risktagande på marknaden på grund av positiva nyheter från euroområdet skickade priset på guld upp med mer än 25 dollar för ett uns i går. En hausseartad EUR leder vanligtvis till uppgångar för priset på guld, då det blir billigare för internationella köpare. Den dyrbara metallen nådde en topp på 1 605,83 dollar per uns under mitten av dagens handel, innan det iscensatte en liten nedåtgående korrigering för att stabilisera sig runt 1602 dollar nivån.

I dag kommer investerare i guld vilja fortsätta att följa all utveckling i euroområdet, särskilt när det gäller obligationsräntorna i Spanien som nyligen sköt i höjden på grund av förfrågningar om stöd från flera regioner i landet. Skulle nu EUR åter vänder till baisse i dag, kan priset på guld falla som en följd.

Råolja – Råoljepriset rasade efter inventeringsrapporten för råolja

Priset på råolja föll med väl över 1 dollar per fat under eftermiddagens handel i går, efter att den amerikanska inventeringsrapporten för råolja kom in långt över analytikers förväntningar. Den amerikanska statistikrapporten används av investerare för att mäta efterfrågan i världens ledande oljekonsumerande land. Efter att ha fallit så lågt som 87,42 dollar per fat, iscensatte råoljepriset en mindre korrigering uppåt för att nå 87,60 dollar per fat.

Sett till dagens aktiviteter kommer investerare i råolja vilja uppmärksamma ett parti av amerikanska nyheter som släpps klockan 12:30 och 14:00 GMT respektive. Om någon av uppgifterna indikerar expansion i den amerikanska ekonomin, kan investerare tolka nyheten som ett tecken på att oljekonsumtionen kommer att öka. Detta kan resultera i att råvaran vända till hausse under eftermiddagens handel.

Tekniska nyheter

EUR/USD

RSI på det veckovisa diagrammet har sjunkit in i det översålda territoriet, vilket tyder på att detta valutapar kan se uppåtgående rörelser de närmaste dagarna. Denna teori stöds av Stokastiska Slow på samma diagram, som nyligen har bildat ett hausseartat kors. Ligga långt kan vara ett klokt beslut för detta valutapar.

GBP/USD

Ett hausseartat kors har bildats på det dagliga diagrammets MACD/Osma, vilket signalerar att en korrigering uppåt kan ske inom en snar framtid. Dessutom har Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet drivit in i det översålda territoriet. Öppnande av långa positioneringar kan vara ett klokt val för detta par.

USD/JPY

Medan Williams Percent Range på veckodiagrammet har tagit sig in i det översålda territoriet, ligger de flesta andra långsiktiga tekniska indikatorerna för detta valutapar i neutralt territorium. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan komma att presentera sig den närmaste tiden.

USD/CHF

Ett baisseartat kors på det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska har börjat ta form viket indikerar att en nedåtgående korrigering kan inträffa den närmaste tiden. Dessutom har RSI på samma diagram tagit sig in i det överköpta territoriet. Ligga kort kan vara ett bra val för det här valutaparet.

Wild Card

Platina

Williams Percent Range på det dagliga diagrammet ligger för närvarande i det översålda territoriet, vilket tyder på att en uppåtgående rörelse skulle kunna ske i en nära framtid. Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram bildat ett hausseartat kors. Forex valutahandlare kanske vill ligga långt i sina positioneringar inför en brytning uppåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.