Home > Oklart om nyhet från Fingerprint Card-kunden Huawei är att lita på menar SEB.

Oklart om nyhet från Fingerprint Card-kunden Huawei är att lita på menar SEB.

Det finns skäl att tvivla på uppgifterna om att Fingerprint Card-kunden Huawei börjat med så kallad dual sourcing, användning av fler än en leverantör, för fingeravtryckssensorer.

Det skriver SEB i en uppdatering med anledning av en artikel i den taiwanesiska nättidningen Digitimes, som indikerar att Goodix och Silead nyligen börjat ta hand om beställningar från Huawei.

SEB pekar bland annat på att Digitimes så sent som den 4 oktober uppgav att Fingerprints konkurrent Goodix väntades sälja cirka 200 miljoner sensorer i år, för att på torsdagen i stället skriva att Goodixleveranserna väntas uppgå till 40 miljoner, samtidigt som konsensus på marknaden är omkring 80-100 miljoner.

Banken konstaterar samtidigt att Digitimes uppgifter – om de visar sig stämma – inte är positiva. Men SEB skriver också att det inte är rimligt att räkna med att Fingerprint ska behålla ett monopol, och att bolagets marknadsandelar i alla händelser väntas falla framöver.

SEB, som i mitten av september inledde bevakning av Fingerprint genom att sätta köp, påpekar att Google har lanserat två nya smartphones med Fingerprints sensorer, Pixel samt Pixel XL. Tillsammans med den senaste tidens negativa publicitet kring en av Samsungs mobilmodeller kan det göra att Google och andra konkurrenter tar andelar av Samsung.

Det kan i sin tur vara positivt för det svenska bolaget, enligt banken, eftersom Fingerprint Cards har över 80 procent av marknaden utanför Apple och Samsung.

Fingerprint Cards (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto